Sertifika Programı: Milletlerarası Satım Hukuku (CISG)
Programın hedefi katılımcılara ABD, Rusya, Çin, Singapur, Japonya ve Avrupa Birliği ülkelerinin çoğu dahil bugün toplam 76 ülkenin taraf olduğu Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı (CISG) ana hatları ile aktarmak ve bunun Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymaktır. Türkiye’nin 7 Temmuz 2010’da CISG’a katılım belgesini Birleşmiş Milletler’e tevdi etmesi sonucu Antlaşma 1 Ağustos 2011’den itibaren artık milletlerarası satım sözleşmelerine uygulanacak Türk iç hukuku haline gelecektir. Sertifika programının amacı katılımcıları bu alanda gerekli bilgiler ile donatmak ve özellikle bu Antlaşmaya ilişkin milletlerarası kaynaklara ulaşım konusunda bilgilendirmektir.
14 - 16 Ekim tarihleri arasında yürütülen seminerin ilk bölümünde Doç. Dr. Yeşim M. Atamer CISG’ın milletlerarası uygulama alanı, uygulama alanı dışında kalan konular, Antlaşmanın yorumu ve boşluk doldurma, Antlaşmaya ilişkin kaynaklara ulaşım gibi konuların yanı sıra CISG’a göre satım sözleşmesinin kurulması, hükümleri, yorumu ve tarafların yükümlülükleri başlıklarını aktarmıştır.
22- 25 Ekim tarihleri arasında yürütülen ikinci bölümde ise Hamburg Üniversitesinden Prof. Dr. Ulrich Magnus ifa engelleri hukuku, satıcının ve alıcının başvurabileceği yaptırımlar ve özellikle tazminatın kapsamı, faiz ve sorumsuzluk konuları üzerinde durmuştur. Prof. Dr. Magnus Almanya’da CISG üzerine yazılmış olan en önemli şerhlerden birinin yazarı olduğu gibi, CISG hakkında İngilizce ve Almanca olarak yayınlanmış ellinin üzerinde makalesi bulunmaktadır.