BİLGİ Sağlık Yönetimi Bölümü’nden “Sağlık Söyleşileri Seminerleri”
BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından 2015-2016 akademik yılında başlatılan “Sağlık Söyleşileri Seminerleri” serisinin devamı olarak 2019-2020 yılı güz döneminde 3 seminer gerçekleştirildi.
“Sosyal Psikoloji Odasında Hipnozdan Uyanış”, “Tüm Yönleriyle Sağlıkta Şiddetin Analizi”, “Sağlıkta İnovasyon” başlıkları altında yapılan seminerlerde sektörden uzmanlar ve akademisyenler konuşmacı olarak yer aldı.
“Sosyal Psikoloji Odasında Hipnozdan Uyanış” seminerinde Dr. Öğr. Üyesi Klinik Psikolog Halis Özerk, sosyal psikolojinin kuram ve prensiplerine dayalı olarak hipnozdan uyanışın şifrelerini aktardı; uyanışı sağlamaya, sonraki süreçlerde de uyanık kalmaya ilişkin bilgi verdi. “Tüm Yönleriyle Sağlıkta Şiddetin Analizi” seminerinde davetli konuşmacılardan Dr. Öğr. Üyesi Halis Özerk, şiddetin psikososyal analizi hakkında bilgi verirken, Dr. Nevzat Aytekin, hekim gözüyle sağlıkta şiddet konusunda yaptığı sunumda sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını analiz etti. Sağlıkta şiddeti sağlık yöneticisi gözüyle değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Onur Yarar ise sağlık yöneticilerinin sağlık kurumlarında şiddete yönelik alabilecekleri önlemler ve düzenlemelerden bahsetti.
“Sağlıkta İnovasyon” seminerine ise Avukat Dr. Başak Ozan Özparlak, “Sağlık Bilimlerinde Yapay Zekâ ve Hukuk”, Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kamer, “HBYS Sistemlerini Destekleyen Yapay Zekâ Uygulamalarına Bir Örnek: Randevu Hatırlatma Sistemleri”, Dr. Reyhan Erez ise “Teletıp Sağlık Hizmetlerinde Devrimsel Yenilik” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi. Özellikle yapay zekânın sağlık sektöründe sağladığı katma değerden bahsedilerek tanı, teşhis ve tedavi süreçlerinde güncel kullanımına yönelik örnekler ele alındı.
Sağlıkta güncel konuların işlendiği “Sağlık Söyleşileri Seminerleri” önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.