BİLGİ Mühendislik MÜDEK akreditasyonu aldı.
Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin beş bölümü, MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından iki yıl süre ile (1 Mayıs 2017-30 Eylül 2019 dönemi için) akredite edildi.
• Bilgisayar Mühendisliği
• Elektrik-Elektronik Mühendisliği
• Endüstri Mühendisliği
• Enerji Sistemleri Mühendisliği
• Genetik ve Biyomühendislik
MÜDEK, ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.
MÜDEK;
• Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır.
• Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir.
• EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir.
• Washington Accord üyesidir.
MÜDEK hakkında ayrıntılı bilgi için: www.mudek.org.tr
"MÜDEK; European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE) yetkilendirilmiş olan bir kuruluş olduğundan, MÜDEK tarafından akredite edilmiş olan lisans programlarımız aynı zamanda EUR-ACE etiketini de almaya hak kazanmış oldular. Bu etiket, Avrupa'da diplomaların denkliğini belirlemede çok fayda sağlamaktadır. Bunun yanında MÜDEK, International Engineering Alliance (IEA) şemsiyesi altındaki Washington Accord'un (WA) imzacısı (tam üyesi) olmaya da hak kazanmıştır. WA akreditasyonu ABD ve tüm dünyada tanınırlığı sağlamaya yönelik bir uluslararası üst sözleşme yapısıdır.
Bu çerçevede; MÜDEK akreditasyonu mezunlarımız için uluslararası standartlara uygun bir eğitim almış oldukları konusunda bir güvence anlamına gelmektedir. Üniversitelerden ve sanayiden gönüllü çalışan, değerlendirilen kurumla ilişkisi bulunmayan uzmanlar tarafından yürütülmekte olan MÜDEK değerlendirmeleri sonucu verilen bu akreditasyon; mezunların temel mühendislik alt yapısının yanı sıra, takım çalışması, tasarım, iletişim, proje yönetimi gibi becerilere ve mühendislik uygulamalarının çevreye, güvenliğe etkileri ve etik uygulamalarla ilgili bilgiye sahip olmaları konusunda da bir güvence anlamı taşımaktadır."