BİLGİ İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, Create in İzmir Projesi kapsamında düzenlenen “Yaratıcı Kent Teknolojileri” temalı Ideathon yarışmasında ikinci oldu

BİLGİ İç Mimarlık Bölümü öğrencileri Muhammed Furkan Çetinel ve Ada Ekşiler, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden takım arkadaşları Denizhan İzdal ile hazırladıkları İZÇÖZÜM adlı proje ile Create in İzmir Projesi kapsamında düzenlenen “Yaratıcı Kent Teknolojileri” temalı Ideathon yarışmasında ikinci oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yürüttüğü Create in İzmir Projesi kapsamında İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ortaklığıyla 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda düzenlenen etkinliğe katılan 13 grup, deneyimli mentorlar eşliğinde kent teknolojilerine odaklanarak İzmir’in kentsel gelişimine katkı sağlayacak yenilikçi projeler üretti.

Proje hakkında

İZÇÖZÜM Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirliler arasındaki iletişim kanalını geliştirerek optimum seviyede bir deneyim sağlamayı amaçlıyor. İzmirlilerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları problemleri belediyeye bildirmelerini sağlayan uygulamada, problemin yaşandığı nokta kullanıcı tarafından işaretleniyor ve etkileşim sayısına göre şikâyetin rengi değişerek önceliği artıyor. Bu süreçte problemin çözümü için İzmirliler de uygulama üzerinden önerilerini belediyeye ulaştırabiliyor ve hizmet kalitesine yorum yapabiliyorlar.