güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları Zeynep Alkaya ve Yusuf Sayın'a James Dyson Award’dan Ulusal İkincilik Ödülü

BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları Zeynep Alkaya ve Yusuf Sayın'a James Dyson Award’dan Ulusal İkincilik Ödülü

BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları Zeynep Alkaya ve Yusuf Sayın mezuniyet projeleri kapsamında geliştirdikleri Flexcare ve MigRelieve projeleri ile 2024 yılı James Dyson Award yarışmasında Ulusal İkincilik Ödülü’nü aldı. 

Yusuf Sayın’ın tasarladığı MigRelieve, migren ağrısını doğal yollarla hafifletmek ve ilaç bağımlılığını azaltmayı amaçlayan alternatif bir tıbbi ürün olma özelliği taşıyor. Ürün, soğuk kompres, sıcak kompres ve ritmik titreşim terapisiyle trigeminal ve vagus sinirlerini hedefleyerek migren ağrılarını  yönetmeyi ve hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Zeynep Alkaya’nın geliştirdiği FlexCare ise diz hastalıkları için bir diz tedavi kiti. Doktor ve fizyoterapistlerin gözetimi altında stabilizasyon, soğuk terapi ve elektroterapi yöntemlerini birleştiren kit, dizlerinde problem olan, ameliyatlı veya fizik tedavi seanslarına ihtiyaç duyan hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Zeynep Alkaya’nın FlexCare ve Yusuf Sayın’ın MigRelieve projeleri, Prof. Dr. Özlem Er, Refik Burak Atatür, Suat Batuhan Esirger, Yetkin Yazıcı ve Şevval Altındağ tarafından yürütülen ID 402 Bitirme Projesi dersi kapsamında geliştirildi.

James Dyson Vakfı tarafından, bu yıl 29 ülkede yürütülen James Dyson Award yarışması, lisans ve lisansüstü mühendislik ve tasarım öğrencilerinin günlük hayatta karşılaşılan problemlere yaratıcı çözümler üretmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

James Dyson Award Yarışması’nda dereceye geren projelerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.