güncelleme: yayınlama:

Tarih Konuşmaları: "Osmanlı Lezzetleri Işığında Yemek Tarihinden Dünya Tarihine bir Yolculuk"

Tarih Konuşmaları: "Osmanlı Lezzetleri Işığında Yemek Tarihinden Dünya Tarihine bir Yolculuk"

Tarih Konuşmaları İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenmektedir.

Konuşmacı:  İklil Selçuk (Özyeğin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü)

Tarih: 20 Kasım 2018
Saat: 16.00-18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Seyfi Arkan Binası-Z05

Osmanlı topraklarında yetişen bazı ürünler ve sofralara gelen lezzetler ışığında yeme içme kültürünün farklı boyutlarını ele almak mümkün. Yiyeceklerin üretim ve iaşesinin çeşitli evreleri  şehirlerde denetim ve esnaflık kurumlarıyla yakından ilişkiliydi. Osmanlı sofralarını renklendiren yiyeceklerin üretim, dağıtım, denetim ve tüketim süreçleri, yiyecek üzerine yapılan çalışmaların Osmanlı tarihini dünya tarihiyle buluşturan anlamlı kesişim noktalarından biri olarak ortaya çıktığını gösteriyor. İklil Selçuk, konuşmasında yeme-içme tarihi konusundaki araştırmalarını bu bağlamda ele alacak.

Seminer dili Türkçedir.

İklil Selçuk:
Doktorasını 2009 yılında Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları ve Tarih alanında tamamlayan İklil Selçuk, 2012'den bu yana Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü öğretim üyesidir.



Görseller