Sergi ve Söyleşi: "Elde Var 8" - "Ben Kadınım Sen Ne Anlarsın?"
Tarih: 8-12 Mart 2017
Sergi Açılışı: 14.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Mimarlık Fakültesi-Kazandibi Amfi
Sergi: "Elde Var 8"
İstanbul Bilgi Üniversitesi BİLGİ'li Liderler Öğrenci Kulübü bünyesinde, toplumsal ayrım gözetmeden herkese ulaşmak amacıyla kurulan “Sosyal Sorumluluk Ekibi”, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ressam Gülsün Erbil’le “Elde Var 8” adlı sergi için bir araya geldi.
Eş-aile-toplum baskısı, kadına şiddet, cinsel yönelime saygısızlık ve cinsiyet eşitliğinin reddedilmesi gibi konularla cesurca mücadele eden sekiz kadının çarpıcı hayat hikâyesini, Gülsün Erbil’in gözünden anlatan; her kadın için ayrı ve özel bir yapıt bulunan projede Gülsün Erbil’in proje için hazırladığı resimlerin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri tarafından çekilen fotoğraflar da sergilenecek. 8-12 Mart tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak sergi, Türkiye’de yaşanan sosyal sorunlara rağmen mücadelesini sürdüren kadınlara destek olmayı amaçlıyor.
Sergi kapsamında erkek meslekleri olarak genelleme yapılan alanlarda iş sahibi olan emekçi kadınların da yer aldığı bir söyleşi düzenlenecek.
Söyleşi: "Ben Kadınım Sen Ne Anlarsın?"
8 Mart 2017, Çarşamba / 17.00 / Enerji Müzesi-Seminer Salonu
Katılanlar: Vildan Helvacıoğlu (Taksi şöförü), Seda Söğüt (Kaportacı), Çiğdem KAyhan (Futbolcu/Antrenör), Semra Kerman (Güvenlik Görevlisi), İlknur Öndeş (Güvenlik Görevlisi)
Ressam Gülsün Erbil hakkında:
Türkiye’de soyut resmin öncülerinden olan Gülsün Erbil, 1977’den beri Mevlana felsefesinden esinlenerek dünya ve Türk sanat tarihine barış ve sevgi mesajlı yapıtlar sunmaktadır. Özgünlüğünü, günümüzde resimden farklı sanat disiplinlerini de sanatına katarak korumuştur. Mistik döngüleri ile tanıdığımız Erbil, sanatını yaşam biçimi olarak benimsemiş, modern sanatta çağının önemli temsilcilerinden biri haline gelmiştir. 1986 yılında İngiltere’nin en büyük dış cephe mozaik panosunu (yüz metrekarelik) Londra’da yapan Gülsün Erbil, ‘Eşitlik’ adını taşıyan panosuyla Londra’nın ilk kavramsal mozaik panosuna sahip olma özelliğini taşımaktadır.
Bilgili Liderler Sosyal Sorumluluk Ekibi hakkında:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgili Liderler Öğrenci Kulübü’nün bünyesinde kurulan Sosyal Sorumluluk Ekibi, uluslararası sosyal sorumluluk anlamına uygun içeriklere sahip olan yardımlaşma projeleri üretmektedir. Ekibin amacı toplumsal hiçbir ayrım gözetmeden herkese ulaşmak üzerine kuruludur. ‘Görüyorsak, Duyuyorsak, Sorumluyuz’ felsefesi ile yaşayan ve çalışan ekip, farkındalık yaratmak istedikleri sosyal sorunlara, kökten ve kalıcı çözümler bulmayı hedefleyen projeler üretmeye devam etmektedir.