Osmanlı Mutfak ve Yemek Kültürü: Bir Çalıştay
güncelleme:
yayınlama:
Tarih: 18 Mayıs 2014, Pazar
Saat: 10.30-17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM – 205
PROGRAM:
10. 30-10.50 Giriş ve Tanıtım (Suraiya Faroqhi)
10.50-11.35 "Kurut: Küçümsenen Bir Yiyecek mi?" (Mary Işın)
11.35-12.00 Çay molası
12.00-12.45 “Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Reçeller ve Murabbalar” (Marianna Yerasimos)
12.45-14.15 Yemek molası
14.15-15.00 “Budin'de bir Çelebi ve Helvahanesi (1587)” (Tülay Artan)
15.00-15.45 “Osmanlı Döneminde Sosyalleşme Mekanları Olarak Kahvehaneler”( Kemalettin Kuzucu)
15.45-16.15 Çay molası
16.15-17.00 “Tirit: Orta Çağ Arap Mutfağından Anadolu’ya Miras Kalan Bir Lezzetin Öyküsü” (Özge Samancı)