Atilla Dorsay’ın Seçtiği En İyi Yemek Filmleri İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mutfak Dostları Derneği işbirliğiyle

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 4 Mayıs 2011, Çarşamba
Saat: 17:00
Yer: Dolapdere Kampüsü
EN İYİ YEMEK FİLMLERİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mutfak Dostları Derneği’nin ortak hayata geçirdiği “Atilla Dorsay’ın Seçtiği En İyi Yemek Filmleri" etkinliği, 4 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mutfak Dostları Derneği’nin (MDD) işbirliği ile gerçekleştirilen “En İyi Yemek Filmleri” etkinliği, 4 Mayıs tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlıyor.

Yeme-içme etkinliğine yer veren filmlerin en önemlileri ve düzeylileri arasından Mutfak Dostları Derneği üyesi, sinema yazarı Atila Dorsay’ın seçtiği 8 film, Mayıs ayı süresince İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde izlenebilecek.

Dorsay seçilen filmlerle ilgili şunları söyledi; “Seçtiğimiz filmlerin her biri, yemek olayının bir başka ve farklı yönüne eğiliyor. Ama temelde bunun hayatlarımız içindeki yerini, bizim de Mutfak Dostları Derneği olarak varlık nedenimize en uygun biçimde veriyor. Yani, yemek yemeyi sadece hayatta kalmak için başvurulan bir kaçınılmaz görev olmanın ötesinde, bir zevk, bir keyif, bir haz nesnesi, giderek bir sanat olarak sunuyorlar...”

MDD Başkanı Ahmet Örs ise, yeme-içme kültürünün yayılmasına katkıda bulunmanın Mutfak Dostları Derneği’nin en önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, “Bu yıl ilk kez büyük kitlelere hitap eden sinema sanatında yeme-içme konularına ağırlık veren filmleri kamuoyuna sunmayı arzu ettik. Kuşkusuz sinema dünyasında yeme içme konularını işleyen filmler bunlarla sınırlı değil. Benzer gösterileri ileriki yıllarda farklı filmlerle sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

Ücretsiz olarak izlenebilecek gösterimler herkese açıktır.

Seçilen Filmler:
Bir Tutam Baharat
Babette’in Şöleni
Eti Senin, Kemiği Benim
Tampopo
Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı
Şarküteri
Vatel
Büyük Tıkınma