Modanın Ruhu Fotoğraf Sergisi

Modanın Ruhu Fotoğraf Sergisi FBA234 kodlu “Moda Fotoğrafına Giriş” dersine katılan öğrencilerin ders için çektikleri fotoğraflardan derlenmiş bir seçkidir. Modanın Ruhu sergisi, dersin ilk uygulama çalışması olan yakın plan çekimlerin ürünleridir.

Öğrencilerin yaptığı yakın plan çekimler, moda dünyasında kullanılan malzemeler üzerinde bir keşif, bir özüne inme çalışmasıdır. Farklı yönlere gitmeden, sadece daha fazla yaklaşarak, kullandıkları malzemelerin fiziksel özelliklerini aşarak, onların ruhuna ulaşma çabası taşımaktadır.

Bakma ile görme arasındaki farkı özümsemek için her gün baktıkları ve kullandıkları sıradan malzemeleri kullanan öğrencilerin çektikleri fotoğraflarda bu nesnelere yakınlaşarak, fiziksel dış görünümlerinin ardında başka bir gerçeklik ve görünüm olduğunu keşfetmeleri amaçlandı. Başka bir deyişle, çektikleri nesnelerin ruhunu keşfetmeleri, görmeleri ve göstermeleri hedeflendi. Öğrenciler çektikleri basit gündelik malzemelere kendi sanatsal yaklaşımlarını katarak nesnelerin içindeki estetik değeri açığa çıkaran başarılı fotoğraflar ürettiler.

Tarih: 31 Mayıs- 14 Haziran 2024

Sergi Açılışı: 31 Mayıs 2024

Saat: 18.00

Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi