güncelleme: yayınlama:

2023-2024 Bütünleşik Hukuk Uygulamaları Yarışması

2023-2024 Bütünleşik Hukuk Uygulamaları Yarışması

Tarih: 25-26 Mayıs 2024

Yer: santralistanbul Kampüsü

 

Türkiye’de ilk kez İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde uygulanan Bütünleşik Hukuk dersi kapsamında “Bütünleşik Hukuk Uygulamaları Yarışması” düzenleniyor.

 

Bütünleşik Hukuk dersi, öğrencilerin konulara disiplinlerarası bakış ile bakabilme, araştırma yapabilme, analiz yapabilme, hukuki görüşlerini yazılı olarak savunabilme, sözlü sunum ve takım çalışması yapabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Ders kapsamında dönem başında tüm dördüncü sınıf öğrencileri takımlara bölündü. Dört hukuk disiplinini kapsayan (Ceza, İnsan Hakları, Ticaret ve Borçlar)  bir olay hazırlandı ve takımlardan önce bu konuya ilişkin her dört alanda birer dava dilekçesi/ iddianame/ memorandum yazmaları istendi. Daha sonra yine tüm takımlardan birer cevap dilekçesi yazmaları talep edildi.

 

Yazılı aşamanın tamamlanmasından sonra 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde bir farazi dava yarışması formatında sözlü aşama gerçekleştirilecek. Sözlü aşamada takımlar iki fakülte hocası ve bir uygulamacının bulunduğu üçer kişilik jüriler önünde yarışacak. Takımların her dört alandan da sunum yapmaları beklenecek ve jüriler sunumlar sırasında öğrencilere sorular soracak. Daha sonra takımların birbirlerine karşılıklı soru soracakları soru cevap kısmıyla müsabaka tamamlanacak. Kazanan sözlü ve yazılı aşamada aldıkları puanların ortalamasına göre belirlenecek. Eleme usulü ile devam edecek yarışma 26 Mayıs 2024 Pazar günü saat 15.00’de yapılacak final müsabakası ile sona erecek.