Gastronomi ve Mutfak Sanatları
haberler, duyurular
etkinlikler
bölüm hakkında
Gastronomi ve mutfak kültürü alanları, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek profesyonelleşmektedir. Gastronomi, artık salt bir meslekten öte bir “sanat dalı” olarak kabul edilmektedir. Yeme ve içme uzmanları, insanlara sadece güzel tatlar değil, aynı zamanda güzel zaman ve keyifli bir yemek deneyimi de sunmaktadır.
BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sektöre dair gerekli teorik ve pratik bilgi ve becerilerin yanısıra genel kültür ile donatılmış, uluslararası platformda rekabet edebilecek genç yönetici şef adayları yetiştirmeyi amaçlıyor.
Bölüm, üniversitenin dünyanın en büyük üniversiteler ağının bir üyesi olmasıyla birlikte öğrencilerine uluslararası anlamda pek çok olanak sağlamaktadır. Erasmus programı, yurtdışı yaz okulu gibi olanaklar öğrencilerimizin sadece kendi alanlarında değil farklı disiplin ve kültürlerle de kaynaşmasına olanak sunmaktadır. BİLGİ öğrencileri, her alanda olduğu gibi, gastronomi alanında da bu uluslararası ağın bir parçası olmayı katıldıkları dünya çağındaki yarışmalardan döndükleri ödüllerle taçlandırmış; 2016 yılında Panama’da ve 2018’de Şili’de gerçekleştirilen Laureate Culinary Cup’tan 2 Altın Madalya ile dönmüştür.
BİLGİ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi uygulamalı eğitimi bir adım öne taşıyarak öğrencilerini, çalışmalarını farklı bir perspektifle sunma, yemek ve mutfağa bakış açılarını sanata dönüştürme konusunda desteklemektedir. Bu perspektifin en güzel örneklerinden biri 2017’de ziyarete açılan “Tablodan Tabağa: 3 Duyu Sergisi”dir. Öğrenciler, ünlü tablolar ve müziklerden ilham alıp, yemeği sanatla buluşturdular; sadece bu sergiye değil, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşen farklı etkinliklere farklı şekillerde renk kattılar.
Bu deneyim alanı bölüm çatısı altında öğrencilerimizin profesyonel hayatlarına farklı katkılar sunacak profesyonel eğitim-sertifika programlarıyla da destekleniyor. Öğrencilerimizin, günümüzde önemi gittikçe artan restoran yönetim sistemleri, baristalık (uluslararası geçerliliği olan), sushi yapımı gibi alanlarda sertifika sahibi olmaları da mümkün.
Tüm bunlara ek olarak, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne özveriyle sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarına bir katkı da 2018'de bölümümüzden geldi. Eyüpsultan Belediyesi ile ortak düzenlenen “Dünya Down Sendromlular Günü” kapsamında Gastronomi Mutfak’ta “Meraklı Aşçılara Gastronomi Atölyesi” düzenlendi.
BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bir akademik yapı olmasının haricinde öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla bambaşka bir kültür anlamına geliyor. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız bu kültürü hem sektörde hem de uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil ederek bizi gururlandırıyor.
* Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’na kayıt olacak öğrencilerin, eğitime başlayacakları ilk yılın başında, eğitim ücretine ek olarak, Üniversite’nin anlaşmalı olduğu firmadan üniforma takımını ve bıçak setini temin etmeleri gerekir. Üniforma takımı ve bıçak seti ücretleri her yıl yeniden belirlenmektedir.