Mezunlar

Bekir Uzun

Büyük bir tutkuyla bağlı olduğum sporu hayatımın her anına yayma hedefiyle, 5 yıl önce BİLGİSpor ailesine katılmaya karar verdim. Lisans eğitimim süresince kurduğum hayalleri gerçekleştirmenin gururuyla bu yolculuğa devam ediyor ve bugün BİLGİSpor mezunu olarak geleceğe daha umutla bakıyorum.

BİLGİSpor'un uluslararası ve kapsamlı eğitim programı sayesinde UEFA Super Cup 19, Euroleague One Team, WTA gibi spor organizasyonlarında gönüllü olarak yer alma şansı yakaladım ve SportsPro Hacathon gibi uluslararası yarışmalarda arkadaşlarımla birlikte Türkiye'yi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil ettik.

Son sene zorunlu staj kapsamında Türkiye Basketbol Federasyonu ve Possible Ajansı'nda staj yaparak teoride edindiğim temel ve yenilikçi bilgileri sahada gözlemleyip uyguladım.

Spor Yöneticiliği ve Reklamcılık Programı çift anadal öğrencisi olarak mezun olduktan sonra Erasmus kapsamında Londra'ya giderek spor endüstrisinde danışmanlık ve teknoloji şirketi olan 4Global'de 9 ay boyunca staj yapma fırsatı buldum.

Şu anda, Avrupa'nın beş farklı ülkesindeki üniversite tarafından ortaklaşa düzenlenen The GOALS Master Programı'na tam burslu olarak kabul edilmenin mutluluğunu yaşıyor ve bu maceraya başlamaya hazırlanıyorum. Tutkumun peşinden koşarken İstanbul Bilgi Üniversitesi ve BİLGİSpor, hayatımı dönüştüren ve beni bugünkü noktaya getiren kırılma noktası oldu.


Ataberk Aşkın

2016’nın Eylül ayında İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’ne başladım. Akademik hayatımın ilk yılında hazırlık İngilizce Hazırlık Programı’nda okuyup İngilizcemi geliştirerek, kendimi mezun olduktan sonraki yaşama daha iyi hazırlamaya çalıştım.

2017 yılında Spor Yöneticiliği Bölümü’nde birinci sınıfa başladığımda, önümde spor endüstrisiyle ilgili öğrenilecek sınırsız bilgi vardı. 4 sene boyunca okulumun bize sağladığı basketbol All-Star, Basketbol Türkiye Kupası, Brand and Sport Summit, Çağla Büyükakçay-Maria Sharapova maçı, altyapı basketbol kamp organizasyonları gibi gönüllü çalışma fırsatlarını değerlendirip çevremi genişletmeye çalıştım. İkinci sınıfa geçtiğimde Türkiye Tenis Federasyonu’nda staj yapıp iş deneyimlerimi artırdım. Bu süre zarfında not ortalamamı yüksek tutup 2019 yılının başında Reklamcılık Programı’yla yandal yapmaya başladım. 2021 yılı üniversitedeki son senemdi.

Son sınıf olmam sebebiyle okulumuzun bize sağladığı staj imkânını değerlendirip Türkiye Basketbol Federasyonu Pazarlama Direktörlüğü’nde 10 ay staj yaptım. Spor Yöneticiliği Bölümü ve Reklamcılık Programı’nın bana okulda öğrettiği birçok şeyi staj yaparak pekiştirme imkânı buldum. Haziran 2021’de hem Spor Yöneticiliği Bölümü’nü hem de yandal yaptığım Reklamcılık Programı’nı başarıyla bitirip mezun oldum. Mezun olduktan sonra Garanti BBVA Genel Müdürlük bünyesinde bulunan Sponsorluk ve Etkinlik Yönetimi Departmanı’nda staj yapıp çevremi ve bildiklerimi genişlettim.

Ekim 2021’de yeni kurulan Fenerbahçe A Kadın Futbol Takımı’nın idari asistanı olarak iş hayatına giriş yaptım. Fenerbahçe A Kadın Futbol Takımı’nın idari asistanı olarak sporcu lisans işlemleri, sporcu ve takım seyahat planlaması, özel maç günü biletleme, idari kadro, teknik ekip, sporcu malzeme tedariği yönetimi, kadın futbol takımı iletişim ve pazarlaması gibi çeşitli idari işlerde aktif olarak görev aldım.

Yaklaşık bir yılın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü’nden ayrılarak Misli.com’da Pazarlama İletişimi Uzmanı olarak yeni görevime başladım. Misli.com’da şirket kampanyalarının TV, radyo, gazete, outdoor iletişim çalışmalarında ve sponsorluk yönetimi konusunda aktif olarak görevime devam ediyorum.

Eylül 2016’da İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne girdiğim günlerden bugüne kadar üzerimde emeği olan bütün hocalarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İyi ki BİLGİ var!


Onat Karabıçak

Türkiye’de spor yöneticiliği alanında en iyi eğitimi alabileceğim yerden mezun olduğumu düşünüyorum. Küçük yaşlardan itibaren sporla ilgileniyorum. BİLGİ Spor Yöneticiliği Bölümü özel yetenek sınavı ilanını görünce tereddütsüz başvurdum. İlgi alanım doğrultusunda eğitim alma şansını kaçırmak istemedim.

BİLGİ bana alanım doğrultusunda kendimi geliştirme, sektörü tanıma, sektörün önde gelenlerinden ders alma ve onlarla tanışma fırsatı sağladı. Bölümün en büyük avantajlarından biri, sağlanan çeşitli staj ve gönüllü çalışma fırsatlarıyla birlikte mezun olmadan sektörün birçok farklı alanında tecrübe edinme şansıydı. Henüz öğrenciyken dünyanın en büyük spor organizasyonlarında, UEFA Süper Kupa Finali ve UEFA Şampiyonlar Ligi Finali gibi organizasyonlarında çalışma fırsatı yakaladım. Bunun yanında uluslararası proje deneyimleri ve 4 farklı ülkeden spor yöneticiliği öğrencilerini buluşturan Sport International Programı ile beraber uluslararası alandaki rakiplerimizi gözlemleme şansı edindim. Bölümde öğrencilere verilen destek sayesinde tamamen öğrenci projesi olan ve spor yöneticiliği adaylarına bu deneyimi yaşatmayı amaçlayan Türkiye’nin ilk spor odaklı eğitim simülasyonu “MODEL BİLGİSpor” projesini hayata geçirmeyi başardık.

Şu anda Johan Cruyff Enstitüsü’nde Futbol Yönetimi üzerine lisansüstü eğitimimi sürdürmekteyim. Aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyon’unda Uluslararası İlişkiler ve Proje Geliştirme Uzmanı olarak çalışmaktayım. Profesyonel olarak spor yönetimi ile ilgilenmek isteyenler için BİLGİSpor kesinlikle doğru seçim diyebilirim.


Saadet Nehir Aytuğ

Haziran’da mezun oldum. Öğrenimim süresince; spor odaklı pazarlama, stratejik pazarlama, mülkiyet yönetimi ve organizasyon yöneticiliği, sporda dijital medya iletişimi ve sporda marka ve kimlik yönetimi üzerine dersler aldım. Oyuncu olarak 11 yıllık profesyonel voleybol kariyerimde UPS ve TVF 2.Lig Voleybol Takımı’nda ve Küçük, Yıldız ve Genç Milli Voleybol Takımları’nda ülkemizi pek çok uluslararası turnuvada temsil etmek üzere aktif olarak görev aldım. 2019 yılında, kronik sakatlığım sebebiyle, yeni transfer olduğum birinci lig ekiplerinden Çanakkale Büyükşehir Belediyesi takımını bırakarak profesyonel sporculuk kariyerime son verdim. Başlıca ilgi alanlarım arasında pazarlama, dijital medya iletişimi ve marka ve kimlik yönetimi bulunmaktadır. Motivasyonu yüksek, kendini geliştirmeye açık ve sporun gerek saha içi gerekse saha dışında aktif görevlerde bulunmuş bir birey olarak, spor sektörü kapsamında kazanmış olduğum bu formasyonu güçlendirebileceğim ve kendimi, ilgi alanlarım doğrultusunda geliştirebileceğim bir kariyer planlamam mevcuttur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nde lisans eğitimi almak bana öğrencilik dönemimde sporun farklı branşlarından ve farklı departmanlarından bir çok önemli insan ile tanışmam, çok değerli hocalardan dersler almam ve sektörün önde gelen kurumlarında stajlar yapmam fırsatını sundu. Öğrencilik yıllarım, para hacmi ve hitap ettiği kitleler açısından dünyanın en büyük sektörlerinden biri olan spor dalında, kendimi ne alanda geliştirebileceğimi yeteneklerimi hangi alan ve departmanlarda daha rahat sergileyebileceğimi karar vermem aşamasında bana çok yardımcı olan bir süreç oldu. “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosu ile eğitim veren okulumun, bana neler kattığını iş hayatımda daha iyi anlıyorum.


ULUĞ İZGİ / Spor Yöneticiliği (Anadal) - Çocuk Gelişimi (Yandal) 2019 Mezunu

BİLGİ Spor Yöneticiliği okumanın en önemli yanlarından biri bölümün öncülüğünü üstlenen, spor endüstrisinde kendini ispatlamış ve alanında örnek olan eğitmen kadrosu ile eğitim vermesiydi. Verilen eğitim dışında 4 yıl içerisinde gerçekleşen uluslararası etkinliklere katılma imkânı sağlanarak yenilikçi bakış açısı kazanabileceğimiz ve pratikte gözlem yapabileceğimiz etkinlikler ile organizasyon yönetimi anlamında gelişimimize katkı sağlandı. 4. yılımın tamamında sunulan staj ortamında pratikte uygulamaya dönüşen süreçler ile 4 yıl boyunca aldığım interaktif ağırlıklı verilen eğitimlerin birleşimi sonucu pazarlama ve etkinlik yönetimi gibi çok kapsamlı konularda staj sürecimde başarılı bir gelişim gösterdim. Şu anda Spor Okulları Sorumlusu olarak çalıştığım Darüşşafaka Spor Kulübü yönetimi içerisinde farklı görevlerde sorumluluklar alabiliyor ve gerekli kararları verebiliyorum. BİLGİ Spor Yöneticiliği Bölümü ailesinin bir parçası olmanın farkını her alanda yaşıyorum.

İstanbul Bilgi Üniversitesi genel olarak hayatıma yeni bir başlangıç yapmamı sağladı ve okul sürecim boyunca kariyerim için bana gerekli fırsatları sunarak öğrencilik dönemimi en iyi şekilde geçirmem de büyük katkısı oldu.


GÖZDE ULUKAYA

BİLGİSpor’a başladığım ilk yıldan beri ayrıcalıklı olduğumuzu her zaman farkında olmanın gururu ve güveni ile lisans eğitimimi tamamladım. Eğitim sürecim boyunca bölümümün her alanı kapsayan teorik bilgileri aktarması vizyonumu oldukça geliştirdi. Farklı alanlardan aldığım dersleri Halkla İlişkiler Programı ile yandal yaparak destekledim. Aldığım tüm teorik bilgileri yurtiçi ve yurtdışı staj imkanları sayesinde pratikte uygulama şansım oldu. Bölümün destekleriyle yaptığım farklı alan stajları sayesinde geliştirdiğim yönetici ilişkileri ile mezun olur olmaz iş bulma imkanım oldu.

Şu anda Atölye Grup etkinlik ajansında Proje Asistanı olarak çalışıyorum. Spor endüstrisi etkinlik aktiviteleri, kurumsal şirketlerin toplantılar ve birçok firmanın deneyim yaşaması için organizasyonlar yönetiyoruz. Düzenlediğimiz organizasyonlarda eğitim aldığım hocalarım ile yollarımın kesişmesi beni oldukça mutlu ediyor.

Çok yönlü, teorik ve pratiğin bir arada olduğu, arkanda her zaman eğitimcilerinin desteğini hissedebileceğin bir bölüm okumak isterseniz bunun tek cevabının BİLGİ Spor Yöneticiliği olduğunu söyleyebilirim.


TİBER UZUNOĞLU

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olmanın birçok avantajını ilk günden beri yaşıyorum. Bölümümün sağladığı en büyük ayrıcalıklardan biri eğitim süreci boyunca sektörün farklı alanlarını deneyimleyebilme fırsatı sunmasıydı. 4 sene boyunca gerek stajlar gerek gönüllülükler gerekse uluslararası seminerler aracılığıyla birçok farklı deneyim edindim. Sadece ülkemizde değil dünyanın diğer ülkelerinde de spor yöneticiliğinin geldiği noktaları gözlemleme fırsatı yakaladım. Garanti BBVA, Sportsnet Group, Türk Hava Yolları ve Real Betis Balompie gibi kurumlarda yapatığım stajlarla tecrübeler kazandım. Bu fırsatlar sayesinde kariyerimi hangi yönde şekillendireceğimi ve dünyanın en büyük sektörlerinden biri olan sporun hangi alanında rol almak isteyeceğime karar verdim. Bunun yanı sıra mezuniyetim sonrası profesyonel hayatta beni nelerin beklediği hakkında eğitim sürecim devam ederken fikir sahibi olma şansı yakaladım.

Şu anda, daha önce staj yapma fırsatı yakaladığım Sportsnet Group’ta müşteri yöneticisi olarak profesyonel kariyerimi sürdürüyorum. Buradaki hayatımda spora destek veren markalarla yakından çalışma fırsatı yakalamanın yanı sıra, eğitim hayatım boyunca öğrendiğim bilgileri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mezun olduktan sonra, profesyonel hayatımda da seçtiğim bölümün bana ne kadar uygun olduğunu bir kez daha anlamış oldum.


VALERİ BAHAR

Üniversitenin en akılda kalıcı, en keyifli yanlarını sorarlar hep. Benim için üniversiteyi unutulmaz kılanlar; kampüs, öğretmenlerimle olan iletişimim, okul içi ve dışı organizasyonlar, arkadaşlıklar…

BİLGİ serüvenimde 5. senemi bitirmek üzereyim. Her geçen gün okuduğum bölümleri ve bu okulu seçtiğim için daha da mutlu hissediyorum. Bir serüven bitiyor derken, iş hayatına girdiğimde bambaşka güzelliklerin beni beklediğini görüyorum. Spor Yöneticiliği’ni anadal olarak okurken, yanında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü ÇAP, yani çift anadal programıyla bitiriyorum.

Kendimi bildim bileli sporcu olan biri olarak ilgi alanlarımı burda geliştirebilmiş olmak ve hatta yeni ilgi alanlarımı keşfetmiş olmak çok büyük bir lükstü. Keşfederek okuduğum bu iki bölümü çok seviyor olmak ise iş hayatımda daha da başarılı olacağımı gösteriyor. Spor Yönetimi Bölüm Başkanımız Cem Tınaz sayesinde spor endüstrisinin tüm alanlarını öğrenmek, bu sektördeki önemli insanlarla tanışmak ve çalışma fırsatı buldum. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Hülya Şişli sayesinde, başarılı bir sağlıkçı olmanın temellerini atmış bulunuyorum.

Şu an özel bir hastanede Fizik Tedavi Kliniği Koordinatorü olarak çalışmaktayım. Hem bir fizyoterapist, hem de bir yönetici olarak yaratıcılığımı ve bilgimi iş hayatına aktarmayı amaçlıyorum. Araştırmacı ruhumu, merak etmeyi ve bilimsellik çerçevesi içerisinde öğrenip gelişmeyi İstanbul Bilgi Üniversitesi sayesinde kazandım. Tüm iş hayatım boyunca okulda aldığım temellerle ilerlemek, gerekli olduğunda öğretmenlerimizin bire bir iletişimi sayesinde onlarla konuşabilmek benim için bu üniversitenin bir öğrencisi olmanın getirdiği bir ayrıcalık.