Mezunlar
Mekatronik Mühendisliği programı mezunları, alacakları makine, elektronik ve bilgisayar mühendisliği temeliyle Türkiye ve dünya çapında birçok özel ve kamu kuruluşlarında, üniversitelerde çalışma olanakları bulabileceklerdir. Mekatronik Mühendisliği Programı, farklı mühendislik dallarının dahil olduğu ve bütünleşik olarak çalıştığı alanları daha da ileriye götürecek nitelikleriyle hem bugünün hem de geleceğin mühendislik uygulamalarının merkezinde konumlanmaktadır.
Mezunlar, robot teknolojilerinden insansız araçlara, biyomedikal görüntülemeden akıllı imalat teknolojilerine, mikro-nano sistemlerden uzay teknolojilerine kadar çok geniş bir çalışma alanına sahiptirler.
Mert Ezim – 2019 Mezunu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünü yüksek onur öğrencisi olarak, iyi bir dereceyle bitirdim. Bu başarı hırsımı Bilgi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü hocalarıma borçluyum. Lisans hayatımın ilk senesinde benim matematiğe olan ilgimi keşfeden matematik hocamın referansıyla BİLGİ’nin de profesörü olan Ali Nesin’in Şirincedeki Matematik köyüne gönüllü olarak çağırılmıştım. Böylelikle, doğa ile iç içe matematik derslerine katılmıştım.
Bu bölümün ilk öğrencilerindenim bu yüzden bana Bilgi Üniversitesi’nin çalışma ortamını sevdiren robotik laboratuvarımızın kurulmasında büyük bir katkım olduğunu düşünüyorum. Lisans eğitimimin ikinci senesinin yaz ayında bölüm hocamla beraber okulun bilimsel araştırma projesine başvurduk ve kabul aldık, böylece “Mekanum Tekerlekli Robotlarda Bozan Etmen Telafili Gürbüz Konum Denetimi” projesini hayata geçirmeye başladık. Bu bilimsel araştırma projesi üzerinden elde ettiğim robot platformuyla bir proje bitti diğer bir proje başladı. Kendi geleciğimi BİLGİ’nin bana verdiği pratik ve teorik imkanlar sayesinde şekillendirdim. Hem teorik hem pratik hem de hocalarımın referansları sayesinde en büyük hayalimi gerçekleştirdim. İtalya Politecnico di Milano’da Kontrol ve Otomasyon yüksek lisans eğitimine kabul aldım. İtalya’da yaşamak benim küçüklük hayalimdi, BİLGİ - Mekatronik Mühendisliği bana orada yaşamanın ve sevdiğim bir alanda yüksek lisans yapmanın yolunu açtı. BİLGİ’de edindiğim tecrübeler, edindiğim eğitimler ve kazandığım başarılar bana sadece Politecnico’da yüksek lisansı değil aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı’ndan yılda sadece iki öğrenciye verilen, ülkemizin başarılı ve saygın üniversitelerinden bir çok öğrencinin başvurduğu TEV-Fiat-Tofaş bursunu almamı sağladı. Böylelikle yüksek lisans süresince her şeyim bu burs tarafından sağlanacak ve Türkiye’ye döndükten sonra ülkemizde çok büyük yeri olan Fiat-Tofaş ailesinde mühendis olarak iş hayatına başlayacağım. Bana verilen imkanlar sayesinde çoğu üniversitelerin öğrencilerinden bir adım önde mezun oldum. Mezuniyetime kadar olan süreçte bir çok yeni ve değerli arkadaşlar edindim ve okulun seminerleri sayesinde bir çok saygıdeğer insanlarla tanıştım.
Eğer başarılı ve hayalleri olan arkadaşlar BİLGİ üniversitesinin Mekatronik Mühendisliğinde eğitim almayı düşünüyorlar ise hiç tereddüt etmemeliler, sizin hayallerinize ve kariyerinize ulaşmak için çabalarınızın karşılıksız bırakılmayacağı bir okulda okuyacaksınız. Bilgi Üniversitesi, bu amaç ve hedeflerinizin yol göstericisi ve köprüsü olacağına hiç süpheniz olmasın.
Burak Öztoprak – 2019 Mezunu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2019 yılı mezunlarındanım. Mekatronik Mühendisliği’nin yanında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden de çift ana dal programı altında mezun oldum. Lisans hayatımın büyük bir bölümünü Robotik ve Akıllı Haraket Kontrol Laboratuvarı’nda (Robotics and Intelligent Motion Control Lab) proje yaparak geçirdim. Bu projelerde çift taraflı kontrol, kuvvel kontrolü, dijital filtreleme yöntemleri gibi farklı konular üstünde çalıştım. Bu yaptığım projelerden biriyle 2018 yılında en iyi bitirme projesi (Best Senior Design Project) ödülünü kazandım. Yaptığım çalışmaların bazılarıyla, tez danışman hocam ile birlikte 2 tane IEEE konferans makalesi yayınladık. Şu anda Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisiyim.
Özetle İstanbul Bilgi Üniversitesinde geçen yıllarım boyunca hocalarımın destekleri ile kendimi önemli derecede geliştirme fırsatı yakaladım.
Batın Muşlu – 2018 Mezunu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünden 2018 yılında onur öğrencisi derecesiyle mezun oldum. Derslerde gördüğümüz konuları daha iyi anlayabilmek ve pratik uygulamalarını gözlemleyebilmek amacıyla lisans hayatımın 3.yılında Robotics and Intelligent Motion Control Lab. (RobIMoc) bünyesine katıldım. Laboratuvarda bulunduğum 2 yıl boyunca farklı kontrol yaklaşımlarının robotik uygulamaları üzerine çeşitli algoritmalar geliştirdim. Bitirme projemde robot manipülatörler için hibrit pozisyon ve kuvvet kontrolcüsü geliştirdim. Hocamla birlikte yaptığımız bu çalışma, IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) bünyesinde konferans makalesi olarak yayınlandı. Derslerden kazandığımız güçlü teorik altyapı ve laboratuvardan edindiğimiz pratik uygulama tecrübesi bizi mezuniyetten sonraki iş ya da eğitim hayatımıza çok güçlü şekilde hazırlıyor. BİLGİ’nin bize sağladığı imkanlar ve hocalarımızın rehberliği sayesinde dünyadaki en iyi üniversiteler listesinde ilk 100’de bulunan birçok üniversiteden yüksek lisans ve Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinin birinden iş kabulü aldım. Ben tercihimi Almanya’nın MEMs üzerine çalışan en büyük araştırma enstitüsü olan IMTEK / University of Freiburg’tan yana kullandım.
Akademik açıdan sağladığı imkanların dışında BİLGİ’deki liberal ortam ve kulüp imkanları kişilik gelişiminize çok katkı sağlıyor. Özellikle akademisyenlerle öğrenciler arasındaki kalın duvarları olmayan, özgür akademik ilişki benim hem kendimi daha iyi tanımama hem de özgüvenimi kazanıp sınırların ötesinde düşünebilmeme yardımcı oldu. Ayrıca Bilgi Üniversitesi Su Altı Sporları Kulübü’nün (Bi’sus) etkinliği kapsamında Antalya, Kaş’ta CMAS 1 yıldız dalış eğitimi aldım.
BİLGİ, sağladığı gerek akademik gerekse sosyal imkanlar ile ‘okul için değil yaşam için öğrenmenize’ vesile oluyor.
Mezun Linkedin Grubu için tıklayın.