Hakkında

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nın temel amacı, havacılık sektörüne ayak uydurabilen, etkili iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, problem karşısında hızlı tepki veren, çözüm odaklı, karşılaştığı sorunlarla başa çıkabilecek yeteneğe sahip kabin hizmetleri verebilecek personel yetiştirmektir.

“Kabin Memuru ” unvanını alan mezunlar, kazandıkları yetiler doğrultusunda havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası hizmet veren yerli işletmelerle tarifesiz sefer düzenleyen havayolu işletmelerinin yanı sıra yabancı havayolu işletmelerinde de istihdam edilebileceklerdir.

DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otelcilik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bulunmaktadır.

Programın öğretim dili Türkçe'dir.  

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu Bk. 49‘a göre, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans Programı’na yerleşen öğrencilerin kayıt olabilmeleri için gereken koşullar:
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs)