Öğrenci Deneyimleri

“İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Köln Üniversitesi'nin “Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı”, gerçek anlamda iki hukuk sistemini, finansal sistemi ve kültürü birleştiren bir programdır. Programda ders veren hocalarımız sadece alanlarında son derece yetkin ve tecrübeli değil, aynı zamanda kişisel olarak da iyi kalpli insanlardır. Bu programda size sadece uzmanlık geliştirme imkanı tanınmayacak, aynı zamanda hayata ve gelecekteki kariyerinize yönelik pek çok bilgi ve beceri verilecek, böylece iki ülkede de hukuk alanında kariyerinizi emin adımlarla planlayabileceksiniz. Bu vesile ile sözlerimi tamamlarken tüm hocalarıma emekleri dolayısıyla teşekkür etmek istiyorum.”
Cenay Başaran, 2021-2022 Akademik Yılı Öğrencisi


“Türk Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı, birçok fırsatı bir arada sunuyor. Eğitiminiz süresince programın hem İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki hem de Köln Üniversitesi’ndeki direktörlerinin bire bir desteğinden, bilgi ve görüşlerinden yararlanabiliyorsunuz. Almancanızı ilerletmenin ötesinde hukuk Almancası öğreniyor, ayrıca programda sunulan İngilizce dersler sayesinde hukuk İngilizcenizi de ilerletebiliyorsunuz. Seçtiğiniz uzmanlık alanında Alman hukukunu öğrenmenin yanı sıra onların olay çözümleme sistemleri ile tanışıyorsunuz. Program sonrasında bir hukukçu olarak daha geniş bir perspektife, derin bir hukuk bilgisine ve gelişmiş yabancı dillere sahip oluyorsunuz. Bu programda okuma kararı aldığım için çok memnunum."
Sevde Pelen, 2019-2020 Akademik Yılı Öğrencisi


“Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı uluslararası kariyer hedefleyen hukukçular için mükemmel bir fırsat. İki ülkede eğitim görmek ve iki hukuk düzenine hâkim olmak bir genç hukukçu için büyük bir avantaj. Tüm genç meslektaşlarıma bu benzersiz programa katılmayı tavsiye ediyorum. Her iki üniversitede en iyi hocalardan en iyi şekilde eğitim aldım ve onların sayesinde başarıyla mezun oldum.”
Tijen Ataoğlu, LL.M., 2016-2017 Akademik Yılı mezunu


“Türk -Alman ilişkileri tarih boyunca yüksek değere sahip olmuştur. Özellikle ekonomik ve ticari ilişkiler bakımından zaman zaman hukuki sorunlar doğabilmektedir. Bu sorunların çözümünde aktif bir rol oynamak istediğim için, Türk- Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı’na başvurdum. Bu süreçte İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Türk Hukukunu teorik olarak incelerken, Türkçe ve İngilizce olarak hukuki dil bilgimi ilerletme, ekonomi alanındaki terimlere hâkim olma fırsatına sahip oldum. Ayrıca bu program benim, pratikte büyük önem arz eden, hukuk ve ekonomi alanlarında kültürlerarası bir bakış açısı edinmeme de yardımcı oldu.”
İlknur Suhta, 2016-2017 Akademik Yılı öğrencisi


İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2002-2003 yılı mezunuyum ve sekiz yılı aşkın süredir avukatlık yapmaktayım. Öncelikle mezun olduğum okulun böyle bir programa vesile olmasından ötürü bir kez daha gurur duyduğumu belirtmeliyim. Bu Program sayesinde her gün biraz daha gelişmekte olan Türk-Alman ticari iş birlikleri ve bu alana yönelik hukuki yoğunlaşma alanları dışında, yıllardır çok içimizde olan ve fakat bize bir o kadar da yabancı olan bir kültürü de tanıma şansı yakaladım. Bu sayede gerek birey olarak gerekse hukukçu gözü ile bir başka perspektiften de olaylara bakabilme; vaka ve durumları değerlendirebilme yeteneğimin de geliştiğine inanıyorum.
Didem Onur, 2015-2016 Akademik Yılı Öğrencisi


“Bu Yüksek Lisans Programı bana Almanya'da iki kültür arasında yetişen bir Türk olarak ne denli avantajlı bir konumda olduğumu gösterdi. Her ne kadar Türk Hukuk dilindeki eksikliklerim beni başlarda endişelendirdiyse de Bilgi Üniversitesi’ndeki hocaların Alman Hukuk terimlerine hakimiyeti adaptasyonumu kolaylaştırdı. Özellikle Türkiye'deki çalışma hayatını görmek, kariyer planlarımı şekillendirmeme yardımcı olduğu gibi kazandırdığı eşsiz tecrübe ile bana yeni ufuklar açtı."
Yusuf Kaan Gürer, 2011-2012 akademik yılı öğrencisi


"Türk ve Alman Hukuk Sistemlerinde öğrenim görme imkanı sağlayan bu program, gerek akademik gerekse uygulamalı alanda çalışmayı arzulayan öğrencilere geniş imkanlar sunmaktadır. Hukuki ve ekonomik işbirliği bakımından ilişkileri gün geçtikçe daha da gelişen Almanya ile Türkiye’de birer dönem eğitim görmenin, öğrenim dönemi esnasında ve sonrasındaki yaşamda yadsınamayacak katkıları olduğuna inanıyorum."
Gökhan Özvardar, 2011-2012 akademik yılı öğrencisi


"Üç yıldır yapmakta olduğum avukatlık mesleğimde, bu Yüksek Lisans Programına katılarak, gelişmekte olan Türk-Alman ticari ilişkilerine yönelik, hem Türk hem de Alman şirketler hukuku alanında uzmanlaşma şansı buldum. Bir yıllık kısa bir süre içerisinde iki dil avantajını hukuki alana taşımak ve uzmanlaşmak isteyen tüm meslektaşlarıma bu programı içtenlikle tavsiye ederim."
Av. Bahar Keskin, 2011-2012 akademik yılı öğrencisi


“Dünya küçük bir köye dönüşüyor.” Bu cümle çağımızın en önemli mottolarından biri oldu. Bu yüksek lisans programı da bu noktada önemli bir örnek oluşturuyor. Dil, başlangıçta benim için önemli bir handikap olmuştu. Ancak bu program sayesinde Türkiye’deki hukuk terminolojisine de hakim oldum. Ayrıca program çerçevesinde staj imkanı, Türkiye’deki çalışma alanlarını ve koşullarını görmemiz açısından da önemli bir tecrübe. Bu program hem bir dünya vatandaşı olabilmek ve fırsatları genişletebilmek açısından hem de Türkiye ve Almanya gibi uzun yıllardır önemli ilişkilere sahip iki ülkede fırsatlar sunması açısından çok değerli ve geliştirici. Bu program gerek akademik, gerekse mesleki olarak ufkumu oldukça genişletti. Böylesi bir eğitimin biz hukukçuların vizyonunu önemli ölçüde geliştireceğinden ve bizi ilgi çekici kariyer fırsatlarıyla buluşturacağından şüphem yok.”
Yılmaz Günel, 2015-2016 Akademik Yılı Öğrencisi