Prof. Dr.

Adem Sözüer

+90 212 311 7090

Santralistanbul / SEYFİ ARIKAN 419

Eğitim

Lisans:                       İstanbul Üniversitesi/ Hukuk Fakültesi/ 1979-1983

Yüksek Lisans:         İstanbul Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Enstitüsü/Kamu Hukuku/ Basın

                                    Suçlarında Ceza Sorumluluğu/1986

Doktora:                    İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü/Kamu Hukuku / Suça

                                    Teşebbüs/ 1993

Yardımcı Doçent      İstanbul Üniversitesi / Hukuk Fakültesi / Ceza ve Ceza Muhakemesi

                                   ABD/1994-2000

Doçent:                      Kamu Hukuku/ Organize Suçlulukla Mücadelede Ceza Hukuku

                                   Tedbirleri/ 2000-2008

Profesör:                   İstanbul Üniversitesi/ Die Reform das türkischen Strafrechts / 2008

 

Verdiği Dersler

Verilen Lisans Dersleri

Ceza Hukuku Genel Hükümler

Ceza Hukuku Özel Hükümler

Ceza Muhakemesi hukuku

Kriminoloji

Sağlık Hukuku

Milletlerarası Ceza Hukuku

İnternet ve Kitle İletişim Hukuku

Kabahatler Hukuku

Verilen Yüksek Lisans Dersleri

Türk Ceza Hukuku Reformu

Ekonomik Suçlar

Kriminolojide Suç Teorileri

Dijital Çağda Ceza Hukuku

Verilen Doktora Dersleri

Ceza Hukukuna İlişkin AİHM ve Bireysel Başvuru Kararları

Örgütlü Suçluluk ve Ekonomik Çıkar Amacıyla İşlenen Suçlar

Verilen Erasmus Dersi Almanca

Vergleichende Einführung in das Türkische Strafrecht

İlgi Alanları

Social Sciences and Humanities

Law

Criminal and Criminal Procedure Law

Başarı ve Ödüller

1.      Toplam 2 Ay Süreli, Max Planck Tarafından Tahsis Edilen Yurt Dışı Bilimsel Araştırma Bursu.

2.      Toplam 3 Ay Süreli, Max Planck Tarafından Tahsis Edilen Yurt Dışı Bilimsel Araştırma Bursu.

3.      Toplam 12 Ay Süreli, Alexander von Humboldt Tarafından Tahsis Edilen Yurt Dışı Bilimsel Araştırma Bursu

4.      11 İstanbul Tüketici Ödülleri (15. Türkiye- İsviçre Hukuk Günleri Akademik Etkinliği).

Diğer Bilgiler

AKADEMİK GÖREVLER:

  1. 09. 10. 2001- 15.03. 2004 Fakülte Kurulu Üyeliği;
  2. 09.10.2001- 16.02. 2004 Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği;
  3. 13.12.2005- 15.2.2008 Fakülte Kurulu Üyeliği;
  4. 2008-2020 Kamu Hukuku Bölüm Başkanı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
  5. 2009-2017 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı.
  6. 2008- 2024 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanlığı
  7.  2012-2024 Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü.
  8. “Türkiye’de İnsan Hakları Reformlarını Uygulanmasına Destek Projesi Yürütme Kurulu Üyeliği”; Avrupa Konseyi ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı


KANUN ÇALIŞMALARINDAKİ GÖREVLER

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kayıhan İçel’in 8.10.2003 tarihli Yazısı ile TCK ve CMUK tasarıları ile ilgili TBMMM Adalet Alt Komisyonunun 13 Ekim 2003 Tarihli toplantısına Anabilim Dalı adına katıldı. Daha sonra, Adalet Alt Komisyon Başkanının talebi ve Fakülte dekanlığının izni ile komisyon çalışmalarına dahil olmuştur. Kanun çalışmalarının kapsamının genişlemesi ve sürekli olarak Ankara’da bulunma zorunluluğu doğunca, çeşitli kanunlarda çalışmalar yapmak üzere Üniversite tarafından Başbakanlık’ta 03/05/2004-04/08/2005 tarihleri arasında görevlendirildi. Bu kapsamda, TBMM Adalet Komisyonu ve Adalet Bakanlığındaki birçok komisyonda görev yaptı. (Bkz konuyla ilgili yazışmalar) 13 Ekim 2003 tarihinden başlayarak 04/08/2005 tarihine kadar devam eden çalışmalarda, Üniversitemi temsilen bilimsel görüşler bildirdi. Katıldığım bu sürecin sonunda, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun ve Kabahatler Hakkında Kanun gibi temel kanunlar yapılarak yürürlüğe sokulmuştur. “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı” görüşmeleri, “Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı”, Evlat Edinme, Velayet”, Türk Ceza Kanununun “Cinsel Saldırı ve Cinsel İstismar” ile Çocuk Koruma Kanunun “Koruyucu ve destekleyici Tedbirler”e ilişkin mevzuat değişiklikleri çalışmalarına katılmıştır. Kanun çalışmalarında bilimsel görüş bildirmek dışında, kanunların tanıtımı ve öğretimi bakımından da Türkiye’nin hemen çok sayında ilindeki, panel, seminer ve konferanslara katılmış ve Türkiye’deki reform çalışmalarını yurt dışındaki bilimsel etkinliklerde de anlatmaya gayret etmiştir.

KURUCUSU OLDUĞU AKADEMİK FAALİYETLER:

  • A.Türk Ceza Hukuku Günleri

Türk Ceza Hukuku Reformunda Görev alan Prof. Dr. Bahri Öztürk Prof Dr. Cumhur Şahin Prof. Dr. İzzet Özgenç ve Prof. Dr. Ahmet Gökcen ile başlatılan kongre her yıl Türk Ceza Hukuku Reformunun yıl dönümünde düzenlenmektedir. Yıl dönümü olarak ceza kanunlarının yürürlüğe girdiği 1 Haziran 2005  esas alınmaktadır. Bu akademik etkinlikte, hem Türkiye’deki hem de diğer ülkelerdeki ceza hukuku reformları ve gelişmelerini değerlendirmek üzere akademisyenler ve uygulamacılar bir araya gelerek ceza hukuku alanındaki sorunları teorik ve pratik açıdan tartışmaktadır. 

  • B.Ceza Hukuku Reformları Kongresi

Beş yılda bir düzenlenen ve ikincisi gerçekleştirilen etkinliklerde, “Dünyada ve Türkiye’de Ceza Hukuku Reformları” altında yerli ve yabancı akademisyenler ve uygulamacılarla Türkiye ve diğer ülkelerdeki reformların yapılış nedenleri, dayanılan temel ilkeler ve uygulamadaki durum tartışılmaktadır. 

  • C.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

Kurucusu olarak hâlen başkanlığımda devam eden, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bilim ve sanatı “Herkes için Adalet” mottosu çerçevesinde birleştiren tematik bir festivaldir. Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen festivalde film gösterimleri, atölye çalışmaları ve akademik sunumlar gerçekleştirilerek sinema, endüstri ve akademi bir araya getirilmektedir.

  • D.Türk Ceza Hukuku Reformu’nun 18. Yılında Anayasa Mahkemesi’nin Ceza Hukuku Kararlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı

Dönemsel olarak yapılması planlanan çalıştayın ilkinde AYM üyelerinin katılımıyla Mahkeme’nin güvenlik ve özgürlük hakkı, hukuka aykırı deliller, savunma hakkı gibi konulara ilişkin kararları değerlendirilmiştir.

  • E.Law on the Bosphorus (Uluslararası İnsan Hakları ve Ceza Adaleti Yaz Okulu)

Bu yıl on birincisi gerçekleştirilen uluslararası etkinliğe dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenciler katılmakta, yurt içi ve yurt dışından insan hakları ve ceza adaleti alanlarında uzman akademisyenler tarafından dersler verilmekte ve belirlenen tema kapsamındaki öğrenciler de sunum yapmktadır..

  • F.Dreilanderseminar

Almanya, Macaristan ve Türkiye’den akademisyenlerin iş birliğiyle düzenlenen ve Türkiye ayağı tarafımca yürütülmekte olan üç ülke semineri, ülkeler arasında akademik iş birliğinin genişletilmesinde önemli rol oynamaktadır. Etkinlikte katılımcı üye ülke öğrencileri ön planda olup yaptıkları sunumlarla aktif rol almaktadır. Böylelikle öğrenciler, uluslararası alanda deneyim kazandıkları gibi ülkelerin hukuklarını karşılaştırmalı olarak ele almak suretiyle mukayeseli çalışmanın önemini kavramaktadırlar.

  • G.Türk Kore Ceza Hukuku Günleri

İki ülkenin sıkı dostluğunun tezahürlerinden biri olan “Türk – Kore Ceza Hukuku Günleri” her iki senede bir Türkiye ve Kore’de gerçekleştirilmektedir. 2019 yılı itibariyle 5’incisi düzenlenmek suretiyle 10. yılını devirerek artık kurumsal bir karakter kazanmış “Türk – Kore Ceza Hukuku Günleri”, başta Türk ve Koreli akademisyenler olmak üzere çeşitli ülke akademisyenlerinin katılımıyla günden güne akademik işbirliği halkalarının artmasıyla gelişmeye devam etmektedir.

  • H.Türkiye İtalya Kamu Hukuku Günleri

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Modena Reggio Emilia Üniversitesi’nin işbirliği ile 20-21 Nisan 2018 tarihlerinde “Karşılaştırmalı Kamu Hukuku ve Ceza Hukuku” seminerleri gerçekleştirilmiştir.

  • I.Türkiye-Slovenya Ceza Hukuku Günleri 

Türkiye-Slovenya Ceza Hukuku Günleri ilk olarak 31 Mayıs- 2 Haziran 2011 tarihlerinde, “6.Yılında Yeni  Ceza Adaleti Sisteminde Ceza Muhakemesi Kanunu’nda Soruşturma Evresi ve Koruma Tedbirleri” temasıyla İstanbul Kültür, Marmara, Gazi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle İstanbul’da gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıdan alınan verimin ardından toplantının o tarihten itibaren her iki yılda bir yapılması kararı alındı. Bu kararın sonucu olarak da Türkiye-Slovenya Ceza Hukuku Günlerinin ikincisi Eylül 2013’te Slovenya Bled’de, üçüncüsü Kasım 2015’te İstanbul’da “Trafik Suçları” temasıyla ve son olarak dördüncüsü de Haziran 2018’de yapıldı.

  • A.Digicrimjus

Szeged Üniversitesi, Konstanz Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından kurulan DIGICRIMJUS isimli yüksek öğrenim stratejik ortaklığında İstanbul Üniversitesi takımının lideri ve yürütücüsü olarak 2020-2023 yıllarında görev aldı. Dijitalleşme ve ceza adaletinin mevcut zorluklarına odaklanan üçlü proje, Macaristan’da yapılan başvuruların değerlendirilmesinde Tempus Public Foundation tarafından birinci sırada yer almış ve Avrupa Birliği Erasmus + programı tarafından desteklenmiştir.

  1. Uluslararası Yayınlar

Makale ve Kitap Bölümleri

  • “Amnestien in der Türkei,” Zeitschrift für Ausländerpolitik, Heft 3, 1 März 2002, ss.100-106,  ISSN 0721-5746.
  •  Einführung in die Gesamtreform des Türkischen Strafrechts (I), Alfa Yay., İstanbul 2006.
  • “Reform of the Turkish Criminal Law”, HPD, Sy. 6, Mayıs 2006, ss. 210–226.
  • “Die Reform das türkischen Strafrechts,” Zeitschrift für die gesamte Strafrechtswissenschaft 2007, Heft 3, ss.717-750
  • “Das neue Türkische Strafgesetzbuch”; in: Das neue Türkische Strafgesetzbuch, Die Neue Strafprozessordnung, Nomos Verlag, 2008, ss.11-40.
  • “Die Öffentlichkeit im Strafverfahren im türkischen Recht”; in: Beiträge zum deutschen und   türkischen Strafrecht und Strafprozessrecht, Nomos Verlag, 2010,ss.43-78.
  • Beiträge zum deutschen und   türkischen Strafrecht und Strafprozessrecht, Walter Gropp (Hg.), Bahri Öztürk (Hg.),  Adem Sözüer (Hg), Liane Wörner (Hg),  Nomos Verlag, 2010
  • “Diversion im türkischen Strafrecht, Konfliktlösung im Konsens. Schiedsgerichtsbarkeit, Diversion,“ Mediation- 7. Fakultätstag der Rechtswissenschaftlichen Fakultät, Leykam Verlag, 7 Mai 2010, pp.180-188
  • “Die strafrechtliche Bewertung des tödlichen polizeilichen Schusswaffeneinsatzes gegen Flüchtige in der Türkei,“ Festschrift für Claus Roxin zum 80. Geburtstag am 15. Mai 2011, Berlin, New York: de Gruyter, 2011, ss.1749-1764
  • “Grenzen der Strafbarkeit und die  Auswirkungen des Sicherheitsgedankens auf den türkischen Strafrechtsreformprozess, “ Freiheit-Sicherheit-(Straf)Recht, Krisztina Karsai (Hg.), Ferenc Nagy (Hg.), Szomora Zsolt (Hg.), Schriften des Zentrums für europäische und internationale Strafrechtsstudien (ZEIS), 1. Auflage 2011, ss. 195-211,  ISBN 978-3-89971-850-8.
  • 11.2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılık Tebliğler, Cilt: 1-2, Alfa, İstanbul 2012.
  • “Turkey: The Move to Categorical Exclusion of Illegally Gathered Evidence”, (With Öznur Sevdiren) Exclusionary Rules in Comparative law, ed. Stephen Thaman, Ius Gentium: Comparative perspectives on law and justice, 20, Springer, Heidelberg, New York, London, s.287- 308.
  • Dünyada ve Türkiye’de Ceza Hukuku Reformları Kongresi (Congress on the Criminal Law Reforms in the World in Turkey), C:I-II, On İki Levha Yayıncılık, İstanbul, 2013.
  • 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılık Tebliğler, Cilt: 1-2, Alfa, İstanbul 2012.
  • Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılıkla İlgili Bilimsel Rapor, in 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılık Tebliğler, Cilt: 1-2, Alfa, İstanbul 2012, s.311-322 (Abdullah Batuhan Baytaz ve Tuba Kelep ile birlikte).
  • 3. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Çocuk (ça) Adalet Tebliğler, İstanbul 2013
  • „Strafrechtliche Grundsätze für die neue türkische Verfassung“, Festschrift für Wolfgang Frisch, Duncker & Humblot Berlin, 2013, ss.1403-1426.
  • Türk Alman Hukuk Sempozyumu (Compliance), Adalet Yayınevi, İstanbul 2013 (Erhan Temel ile birlikte).
  • Die Entwicklung von Rechtssystemen in ihrer gesellschaftlichen Verankerung, Walter Gropp (Hg.), Bahri Öztürk (Hg.),  Adem Sözüer (Hg), Liane Wörner (Hg),  Nomos Verlag, 2014.
  • Der unbeendete Versuch-eine systematische Verortung-Zugleich ein Beitrag zur Agrenzung zur Versuchsformen (mit Liane Wörner), in Die Entwicklung von Rechtssystemen in ihrer gesellschaftlichen Verankerung, Walter Gropp (Hg.), Bahri Öztürk (Hg.),  Adem Sözüer (Hg), Liane Wörner (Hg),  Nomos Verlag, 2014, ss.363-391.
  • Die Entwicklung von Rechtssystemen in ihrer gesellschaftlichen Verankerung, Walter Gropp (Hg.), Bahri Öztürk (Hg.),  Adem Sözüer (Hg), Liane Wörner (Hg),  Nomos Verlag, 2014.
  • Der unbeendete Versuch-eine systematische Verortung-Zugleich ein Beitrag zur Agrenzung zur Versuchsformen (mit Liane Wörner), in Die Entwicklung von Rechtssystemen in ihrer gesellschaftlichen Verankerung, Walter Gropp (Hg.), Bahri Öztürk (Hg.),  Adem Sözüer (Hg), Liane Wörner (Hg),  Nomos Verlag, 2014, ss.363-391.
  • 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2014.
  • A Brief Summary Focusing The “Protection Of The Family And Preventing Violence Against Women Act”, 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2014, ss. 253- 256.
  • Türk Ceza Hukukunda Kadın ve Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin 6284 Sayılı Kanun Bağlamında Değerlendirilmesi (Abdullah Batuhan BAYTAZ ve Tuba KELEP PEKMEZ ile birlikte), in 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2014, ss. 257-288.
  • 10. Jahre Türkische Strafrechtsreform - Hoffnungen und Enttäuschungen, in Freundschaftsgabe für Albin Eser zum 80. Geburtstag am 26. Januar 2015, Burkhardt, Björn; Koch, Hans-Georg; Gropp, Walter et al. (Hrsg), Berliner Wissenschafts-Verlag, 2015.
  • Adem Sözüer, “Rechtsstaatliche Grenzen im Ausnahmezustand” in Populismus und alternative Fakten – (Straf-) Rechtwissen-schaft in der Krisse?, Ed. Sinn/Hauck/Nagel/Wörner, ss. 293-314, Almanya, 2020.

Uluslararası Editör Kitaplar

  • 3. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, “ Çocuk(ça) Adalet?/ Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2016
  • 4. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Göç Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2017.
  • 5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Ayrımcılık Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2017.
  • 6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Yoksulluk Tebliğler Kitabı, Editör: Prof. Dr. Adem SÖZÜER, İstanbul, 2018.
  • 5. Türkiye-Bosna Hersek- Hırvatistan Hukuk Günleri, 7 Nisan 2016, İstanbul Ceza Hukuku ve Kriminoloji Arşivi, Editör, Prof. Dr. Adem Sözüer.
  • 2. Ceza Hukuku Reformları Kongresi Ceza Hukuku Yaptırımları Kanunlar ve Uygulama, Editör: Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul, 2019.
  • 7.İçtihatlarla İnsan Hakları: Yargıç Pinto de Albuquerque’nin Seçilmiş Şerhlerinin ve İlgili AİHM Kararlarının İncelemeleri, Ed. Paulo Pinto de Albuquerque, Adem Sözüer, F. Pınar Ölçer, Eren Sözüer, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, C. I, II, III, 2021.
  • 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Sanal Dünyada Adalet” Tebliğler, Ed. Adem Sözüer, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, 1.B., 2022.
  • 8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Ceza Hukuku ve Sağlık Perspektifinden Uyuşturucu Sorunu” Tebliğler, Ed. Adem Sözüer, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, 1.B., 2022.
  • 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Terör ve Darbelere Karşı Hukuk Devletinin Korunması” Tebliğler, Ed. Adem Sözüer, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, 1.B., 2022.
  • İçtihatlarla İnsan Hakları Ceza Hukukuna İlişkin AİHM Kararlarının İncelemeleri (1), Ed. Adem Sözüer, Abdullah Batuhan Baytaz, Muhammet Kahveci, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, 1. B., 2023.
  • 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Herkes için Çevre Adaleti” Tebliğler, Ed. Adem Sözüer, Sertaç Işıka, Sümeyra Karınçu Karaağaç, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, 1. B., 2023.
  • 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Ben Masumum” Tebliğler, Ed. Adem Sözüer, On İki Levha Yayıncılık, 1. B., 2023.
  • Digital Criminal Justice: a Studybook Selected Topics for Learners and Researchers, Ed. Krisztina Karsai, Adem Sözüer, Liane Wörner, İstanbul, On İki Levha Yayıncılık, 1. B., 2023. 


Uluslararası Projeler ve Etkinlikler.

  • Passau Deutsche Strafrechtslehrertagung 24-27 Mayıs, 2001.
  • Beyreuth Deutsche Strafrechtslehrertagung 29- 03 Haziran 2003
  • Wien Deutsche Strafrechtslehrertagung 25- 28.Mayıs 2017
  • Hannover Deutsche Strafrechtslehrertagung 30 Mayıs-2 Haziran 2019
  • Uluslararası Liderlik Programı Çerçevesinde “ABD Ceza Hukuku” konulu Proje Çalışmasına Katılım, 17 Eylül- 9 Ekim 2005.
  • Türkiye Adalet Akademisi tarafından hazırlanan ve yürütülecek olan “Avrupa Topluluğu Hukukunun Üye Ülkelerin Ulusal Hukukuna Uygulamadaki Etkisi” konusunda genç hukukçuların mesleki eğitimi konulu Leonardo da Vinci hareketlilik projesi, 2009 – 2010.
  • Prof. Dr. Thomas Jeffrey tarafından verilen “Amerika Birleşik Devletlerinde Hukuk Devleti İlkesi” konferansın düzenlenmesi, Ceza Hukuku Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, 9 Nisan 2010.
  • Suudi Arabistan Qassım Üniversitesinden Üniversite Araştırmalar Derneği ve Uluslar arası İşbirliği Daire Başkanlığı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Kütüphaneleri Müdüründen oluşan delegasyonun İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ziyaretinin düzenlenmesi, 21 Nisan 2010.
  • Türk İsviçre Hukuk Haftası Devletler Özel Hukuku” Sempozyumunun İsviçre- Türkiye Araştırmalar Vakfınca ortaklaşa düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 30 Nisan 2010.
  • Terörizmin Finansmanı Suçunun 1999 tarihli Birleşmiş Milletler Terörizmin finansmanının önlenmesin dair Uluslararası sözleşme ile konuya ilişkin tarafı bulunduğumuz diğer Uluslar arası sözleşmelerle uyumlu hale getirilebilmesi için kanun tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla oluşturulan bilim komisyonu toplantılarına katılım, 3-4 Mayıs 2010.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 37 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Dünyada ve Türkiye’de Ceza Hukuku Reformları Kongresi, 26 Mayıs- 4 Haziran 2010.
  • Prof. Don.Wallace - Prof.Yonah Alexander tarafından verilen “Hukukun 21. Yüzyıldaki Yeni Rolü” isimli konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 15 Haziran 2010.
  • Prof. Dr .Maria Luisa Verdelho - Alves tarafından  verilen konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 29 Eylül 2010.
  • İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gottfried Plageman tarafından verilen “Alman Hukukunda Basın Mensuplarının Tanıklıktan Çekilme Hakkı ve Arama Uygulamaları”  konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 2 Kasım 2010.
  • Bielefeld Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burkhard Schütte tarafından verilen “Uluslararası Özel Hukukun Avrupa Birliği Çapında Yeknesaklaştırılması” konulu Uluslar arası konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 5 Kasım 2010.
  • KIMEP Üniversitesi Doç. Dr. Zhenis Kembayev tarafından verilen “Constitutional Development of Kazakhstan: Problems and Perspectives” konulu konferansın düzenlenmesi,  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 24 Kasım 2010.
  • Lubliyana Üniversitesi Slovenia Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vasilka Sancin tarafından verilen “Uluslar arası Hukuk Bakımından İsrail Filistin Anlaşmazlığı” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 1 Aralık 2010.
  • Berlin Anayasa Mahkemesi Eski Üyesi Freie Üniversitesi Berlin Prof. Dr. Philipp Kuning tarafından Anayasa Mahkemesine Kişisel Başvurunun Hukuk ve Yargı Düzenlerine Etkisi- Alman Tecrübeleri konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi,  23 Aralık 2010.
  • Phillip C. Jessup Uluslararası Hukuk Yarışması Türkiye Ulusal Elemeleri, Hukuk Fakültesi ev sahipliği, 26 Şubat 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında  Ass.Prof. Dr. Pınar Ölçer tarafından verilen “Basic Concepts of Law” konulu konferansın düzenlenmesi, 7-8 Mart 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında  Ass.Prof. Dr. Pınar Ölçer tarafından verilen “European Human Rights Law I Introduction, European Convention on Human Rights” konulu konferans, 9-10 Mart 2011.
  • Harvard Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Phil Heymann’ ın katıldığı İ.Ü. Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve İ.Ü.H.F Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen seminerin düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi,İstanbul,18 Mart 2011.
  • İ.Ü.Hukuk Fakültesi ile Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında  Prof. Dr. Phil Heymann tarafından verilen “The Law of Privacy in the United States with special attention to the system of permissible electronic surveillance” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi,İstanbul, 18 Mart 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında Narin Tezcan tarafından verilen “Basic Concepts of Law” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 21 Mart 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında Narin Tezcan tarafından verilen “European Human Rights Law II The Rights Turkish Nationals Enjoy under the Ankara Agreement : Review of the Case Law of the Court of Justice on Free Movement of PErsons I” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi,İstanbul, 23 Mart ve 25 Mart 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğrul Ansay tarafından verilen “International Business  Law I-II” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  28 Mart- 21 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Slovenya Ljubljana Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında  öğretim üyesi Sabina Zgaga tarafından verilen “Necessity and duress in comparative and international criminal law” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 29 Mart 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında Prof. Dr. Wim Voermans tarafından verilen “European Human Rights Law III ECHR-rights and domestic legislation: how to observe human rights during the legislative process” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 30 Mart 2011.
  • Frankfurt Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Fakültemizi ziyarete gelen 26 kişilik gruba Fakülte tanıtılması, 31 Mart 2011.
  • Slovenya Ljubljana Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Erasmus Programı kapsamında ders verilmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  3-6 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Ass. Prof. Dr .Pınar Ölçer tarafından verilen  “Basic Concepts of Law” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 7 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Ass. Prof. Dr .Pınar Ölçer tarafından verilen  “European Human Rights Law IV Procedural obligations, in particular art. 6 ECHR” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 8 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Ass. Prof. Dr .Pınar Ölçer tarafından verilen  “Basic Concepts of Law” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 11 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Ass. Prof. Dr .Pınar Ölçer tarafından verilen  “European Human Rights Law IV Positive obligations, rights of victims” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  13 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri  kapsamında Prof. Dr .Alex Geert Castermans tarafından verilen “European Human Rights Law VI Human Rights in General Clauses of Private Law; Corporations and Human Rights I- II” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  20 ve 22 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Giessen Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Dr.Liane Wörner tarafından verilen  “Basic Concepts of Law” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  12-15-19-22-26 ve 30 Nisan 2011.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Chicago Kent College Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Semineri kapsamında Asst. Prof. Dr. Andy Spalding tarafından verilen "Corruption, International Business and Criminal Law" konulu derslerin düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,          27-29 Nisan2011 ve 4-6-11-13-18-20-25-27 Mayıs 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Prof. Dr. Rick Lawson tarafından verilen  “European Human Rights Law V The ECHR as a European instrument: limits to the territorial scope of the Convention” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 12 Nisan 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ile Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinin birlikte düzenlediği Erasmus Seminerleri kapsamında Prof. Dr. Rick Lawson tarafından verilen  “European Human Rights Law V The ECHR as a European instrument: limits to the dynamic interpretation by the Strasbourg Court” konulu konferansın düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 14 Nisan 2011.
  • Türk Alman Üniversitesi Heyeti ile toplantı yapılması, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  15 Nisan 2011.
  • 73. Uluslararası Kriminoloji Kursu düzenlenmesi, İ.Ü. Hukuk Fakültesi ve İ.Ü. Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, 9-11 Mayıs 2011.
  • Güneydoğu Avrupa Hukuk Fakülteleri ile Akademik İşbirliği Dekanlar Toplantısı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  13 Mayıs 2011.
  • 7. Geleneksel Ceza Hukuku Günleri ve Türkiye-Slovenya Ceza Hukuku Günleri, 31 Mayıs-2 Haziran 2011.
  • Teori ve Uygulama Açısından İşletmelerde Hukuk Kurallarına Uygun Hareket Etme (Compliance) tartışmaları, Türk Alman Hukuk Sempozyumu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1 Temmuz 2011.
  • 1. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Başakşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 20-30 Eylül 2011.
  • Erasmus seminerleri kapsamında İspanya Zaragoza Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof.Katia Fach Gomez tarafından “Uluslararası Tahkim” ve “Uluslararası Tahkim Bağlamında Amerika Deneyimleri”konulu söyleşinin düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  13-14 Ekim 2011.
  • Alman Stajerler Grubu Fakültemizi ziyareti, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 26 Ekim 2011.
  • Alman ve Türk Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku -Hukuk Sistemlerinin Toplumsal Temelleri İçinde Gelişmesi”, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2009-2012.
  • Kartina Aisha Choong tarafından verilen “Law of Obligations ve Medical Law- Euthanesia” konulu seminerin düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2-4 Mayıs 2011.
  • Avrupa Kamu Hukuku Organizasyonu ve Balkan ülkelerinden 13 Üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan “Wheeling EU Enlargement: a 30 Day Road Trip Fueled By Public Law and Culture” projesinin İstanbul ayağı kapsamında İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Kılıçlık Salonunda “Politics of Acession Process towards Turkey in EU Enlargement Strategy” konulu seminere katılım., 15 Haziran 2011.
  • Berlin Üniversitesi ile Fakültemizin Çift Diplomalı Master programı yapılması hakkında  toplantı yapılması, 30 Haziran 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ve Augsburg Üniversitesi ortaklığında Türk- Alman Hukuk Sempozyumu düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 1 Temmuz 2011.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından Justus-Liebig-Universität Gießen Hukuk Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen ve Justus-Liebig-Universität Gießen Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Liane Wörner, LL.M. (UW-Madison) ile Sebastian Hoffmanns tarafından yürütülen Almanca sertifika programının düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 10 – 12 Ekim 2011.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sonbahar Etkinlikleri kapsamında Lester Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Mel Kenny tarafından seminerinin düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 21 ve 25 Kasım 2011.
  • İ.Ü.Hukuk Fakültesi Sonbahar Etkinlikleri kapsamında, İsviçre Fribourg Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Walter Stoffel tarafından “New developments in Swiss company and banking law” konulu seminer düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  22 Kasım 2011.
  • İ.Ü.Hukuk Fakültesi tarafından Sonbahar Etkinlikleri kapsamında, İsviçre Mukayeseli Hukuk Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Lukas Heckendorn Urscheler tarafından"Swiss Civil Code and Turkish Civil Code: “same same but different”  konulu seminer düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 23 Kasım 2011.
  • İ.Ü.Hukuk Fakültesi Sonbahar Etkinlikleri kapsamında, İsviçre Fribourg Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Franz Werro tarafından "The Impact of EU Law on National Contract and Tort Law” konulu seminer düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  24 Kasım 2011.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sonbahar Etkinlikleri Kapsamında Justus-Liebig- Universitat Giessen Hukuk Fakültesinden Volker Bützler tarafından seminer düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  30 Kasım 2011.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nce düzenlenen Universidad Autónoma de Madrid (İspanya) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dr. h.c. Manuel Cancio Meliá tarafından yürütülen  “New Tendencies in Criminal Law: Overcriminalisation and Adaptation to Changes” konulu sertifika programının düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul,  6 – 9 Şubat 2012.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde 3. Leiden Sarin Hava Hukuku Farazi Dava Yarışması düzenlenmesi, 16-17-18 Mart 2012.
  • Prof. Dr. Henning Rosenau tarafından verilen “Türk - Alman Perspektifinden Tıp Hukuku Ceza Hukuku İlişkisi” konulu seminerin düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 4-6 Nisan 2012.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk ve Milletlerarası Münasebetler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ve Ayça Ciniç Bachelıer in sunduğu “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Başvurunun Öyküsü” konulu söyleşi düzenlenmesi, 12 Nisan 2012.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi olarak Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Stephen Heymann ve Georgetowm Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Naomi Mezey’in katılımıyla “Amerika Birleşik Devletleri’nde Özel Yaşam Anlayışı ve İletişimin Dinlenmesi Sonucu Elde Edilen Bilginin Kullanılması” konulu seminer düzenlenmesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 10 Nisan 2012.
  • 2009-2010, 2010- 2011 ve 2011- 2012 döneminde Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde DAAD işbirliğiyle Yard. Doç. Dr. Gottfried Plageman ve Anne Gladitz tarafından verilen Alman Hukuku, Anayasa Hukuku ve Alman Hukuk dili kursları düzenlenmiştir.
  • Uluslararası Sağlık Turizmi Hukuku Kongresi Genel Başkanı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 22-24 Haziran 2012.
  • “Anayasaya Bireysel Başvuru Semineri”, İstanbul, 21-21 Aralık 2012
  • 2. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Başakşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul, 26 Eylül-4 Ekim 2012.
  • “Anayasaya Bireysel Başvuru Semineri-Adil Yargılanma Hakları ve Ceza Muhakemesi”- İstanbul, 22-23 Şubat 2013
  • Law On The Bosphorus Istanbul Internatıonal Summer School, “Current Trends in Human Rights Law”, 15-25 August 2013 –İstanbul –Turkey.
  • 1.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 23-30 Eylül 2011, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile düzenlenmiştir.
  • 2.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 26 Eylül- 4 Ekim, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılık” düzenlenmiştir.
  • 3.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 13-18 Eylül 2013, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “ Çocuk(ça) Adalet?/ Juvenile Justice" düzenlenmiştir.
  • 4.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 7-13 Kasım 2014, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “ Göç" düzenlenmiştir.
  • 5.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 16-22 Ekim 2015, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “Ayrımcılık" düzenlenmiştir.
  • 6.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 30 Eylül-6 Ekim 2016, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “ Yoksulluk" düzenlenmiştir.
  • 7.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 3-9 Kasım 2017, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “Hukuk Devletinin Terör ve Darbelere Karşı Korunması" düzenlenmiştir.
  • İnsan Hakları Bağlamında Mültecilik ve Kudüs, Düzenleme, 14.12.2017.
  • Law On The Bosphorus Istanbul Internatıonal Summer School, “İnsan Hakları ve Mülteci Hakları”, 3- 14 Temmuz 2017.
  • Türkiye-İtalya Kamu ve Ceza Hukuku Günleri, Terör ve Organize Suçluluk, 20-21 Nisan 2018.
  • 7. Bosna Hersek, Hırvatistan, Türkiye Günleri, 05.05.2018.
  • 4. Türkiye/ Slovenya Ceza Hukuku Günleri, 28.06.2018.
  • 5. Karşılaştırmalı Ceza Hukuku Semineri (Türkiye/Almanya/Macaristan), 5.07.2018.
  • Law On The Bosphorus Istanbul Internatıonal Summer School, “İnsan Hakları Terörizm ve Mülteciler”, 6 Ağustos- 17 Ağustos 2018, İstanbul –Türkiye.
  • 8.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 9-15 Kasım 2018, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “Ceza Hukuku ve Sağlık Perspektifinden Uyuşturucu Sorunu” düzenlenmiştir.
  • Law on the Bosphorus Istanbul Internatıonal Summer School, 18-29 Ağustos 2019 –İstanbul –Türkiye.
  • Türkiye/Almanya/Macaristan Ceza Hukuku Günleri, Temmuz 2019.
  • 9.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 22-28 Kasım 2019, İ.Ü. Hukuk Fakültesi tarafından yerli/ yabancı akademisyenlerin katılımı ile “Sanal Dünyada Adalet” düzenlenmiştir.
  • Uluslararası Forum, “Ulusal ve Uluslararası Ceza Adalet Sistemlerinde Delil Hukukunun Avrupalılaşması”, Mayıs 2019.
  • Law On The Bosphorus Istanbul Internatıonal Summer School, COVID- 19 Pandemisi Sürecinde İnsan Hakları,  15 28 Ağustos 2020, İstanbul –Türkiye.


Ulusal Yayınlar

Kitaplar

  • Suça Teşebbüs,  Kazancı Yayınları, İstanbul 1994.
  • Basın Suçlarında Ceza Sorumluluğu, Alfa Basım Yayım Dağıtım, İstanbul 1996.
  • Yaptırım Teorisi. Genel Esaslar, Yaptırım Türleri, Cezaların Saptanması, Cezanın Düşmesi, Cezalara Seçenek Olan Kurumlar, (Kayıhan İçel-Füsun Sokullu İzzet Özgenç-Fatih Selami Mahmutoğlu-Yener Ünver İle Birlikte), Beta Yayınları, 3. Kitap 2. bs., İstanbul 2002.
  • Suç Teorisi. Suç Kavramına İlişkin Genel Bilgiler, Suçun Yapısal Unsurları, Suçun Özel Oluşum Biçimleri,(Kayıhan İçel-Füsun Sokulu-İzzet Özgenç-Fatih Selami Mahmutoğlu-Yener Ünver ile Birlikte), Beta Yayınları, 3. bs. Beta Yayınevi, İstanbul 2004.
  • Türk Ceza Hukuku Mevzuatı, (Cumhur Şahin ve İzzet Özgenç ile birlikte) 6.bs., Ankara 2011.
  • Türk Ceza Hukuku Mevzuatı, (Selman Dursun ve Serdar Talas ile birlikte) 4.Baskı, İstanbul, 2017.

Makaleler

  • “Grev Lokavt Yasakları Erteleme ve Cezai Sonuçları”,  Yeni İş Dünyası Dergisi, Temmuz 1986, Sy. 81, ss.30-36.
  • “Tehdit Suçu”,  İHFM 1991-1994, C. LIV;  Sy.1-4, s.125-147.
  • “Hukuki Hata”, Yargıtay Dergisi 1995, ss.466-490.
  • “Organize Suçluluk Kavramı Batı Ülkelerinde Bu Suçlulukla Mücadele İle İlgili Gelişmeler”, Hukuk Araştırmaları, MÜHF 1995, C.9, Sy.1-3, ss.255-271.
  • “Basın Hürriyeti Kavramı, Basın Yoluyla İşlenen Suçlarda Sorumluluk Rejimi İle Cevap ve Düzeltme Hakkı Üzerine Düşünceler”,(İzzet Özgenç İle Birlikte) Yeni Türkiye Eylül- Ekim 1996, Sy.11, ss.272-281..
  • “Türkiye’de ve Karşılaştırmalı Hukukta Telefon, Teleks, Faks ve Benzeri Araçlarla Yapılan Özel Haberleşmenin Bir Ceza Yargılaması Önlemi Olarak Denetlenmesi”, İHFM 1997, C.LV, Sy.3, ss. 66-110.
  • “Cevap ve Düzeltme Metninin Yayınlanmasına İlişkin Yargı Kararı İcra Yoluyla İnfaz Edilebilir mi?”,  Milletlerarası Hukuk ve Milletlerarası Özel Hukuk Bülteni, Prof. Dr. Yılmaz Altuğ’a Armağan. Yıl 17-18. S.1-2. 1997-1998, ss.374-391.
  •  “Türk Hukukunda Af, 4454 ve 4616 Sayılı Kanunlarda Öngörülen Şartla Salıverilmeye ve Ertelemeye İlişkin Hükümlerin Hukuksal Niteliği İle Bu Hükümlerin Anayasaya Uygunluğu Sorunu”,  Anayasa Yargısı, s. 219-253. Sy. 18. Anayasa Mahkemesi Yayınları, 48, Ankara 2001, ISSN 1301-1200, ISBN 975-7427-24-1.
  • “Uluslararası Ceza Mahkemesi”,(R.Barış Erman İle Birlikte) İ.Ü Adalet Meslek Yüksek Okulu Yıllığı ss.243-291, İstanbul 2001,
  • “Örgütlü Suçlulukla Mücadele Yöntemleri”; Panel, Çanakkale Barosu Yayını 2001.
  • “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kavramı ve Özel Yargılama Önlemlerinin Türkiye’deki Boyutları”; Türkiye’de Organize Suçlarla Mücadelenin Avrupa Birliğine Uyum Süreci Çerçevesinde Değerlendirilmesi, ss. 25-69, İstanbul 2002
  • “Alman Hukukunda Müsadere Yaptırımı”,  İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Dergisi, Cumhuriyetin 80.Yılına Armağan, , ISSN 1300-4662, s. 36, 2003, ss. 397-406
  • “Organize Suçlulukla İlgili Kovuşturma Yöntemleri”, Legal Hukuk Dergisi, Ekim 2003, Sy. 10, ss. 2495-2512
  • “Tıbbi Uygulama Hatalarında Bilirkişilik”,10.Ulusal Adli Tıp Günleri Paneller ve Poster Sunuları, Adli Tıp Kurumu Yayınları 10, ss. 99-129; Antalya, 12 Ekim 2003
  • “ Yeni Türk Ceza Kanunu ve Çocuklar”, Çocuk ve Gençlik Sağlığı Dergisi, Aralık 2004, C 11, S.13, ss. 154-157.
  • “Gelecek İçin Geçmişle Yüzleşmek”, Hukuki Perspektifler Dergisi, Sayı.1, 2004, ss.12-35. (Düzenleyici, Yönetici)
  • “AB Sürecinde Hak ve Özgürlükler”, Hukuki Perspektifler Dergisi, Sayı 2, 2004, ss. 54-85, (Düzenleyici, Yönetici)
  • “Suç Politikası İlkeleri Bağlamında TCK Tasarısı’nın Değerlendirilmesi”; Toplumsal Değişim Sürecinde Türk Ceza Kanunu Reformu, Türkiye Barolar Birliği ve Gazi Üniversitesi, 21-22 Mayıs 2004 Panel, Birinci Kitap, ss. 31-49, 137, Türkiye Barolar Birliği Yayınları 68, ISBN 975-6689-55-2, Ankara 2004.
  • “Yeni Ceza Kanununda Suç Teorisi”;Yeni Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu”, Türk Ceza Kanunu Reformu, Üçüncü Kitap, 1 Nisan 2005 Türkiye Barolar Birliği Çanakkale, Türkiye Barolar Birliği Yayınları 85, ss. 44-47, 125 138, ISBN 975-6689-96-X, 2005 Ankara. (Tebliğ, Oturum Başkanı)
  • ”Türkiye’nin Ulusal Kimlik Meselesi”,  Hukuki Perspektifler Dergisi, Sayı 3, 2005, ss. 137-165. (Düzenleyici, Yönetici)
  • “Özgürlük mü Güvenlik mi?”,  Hukuki Perspektifler Dergisi, Sayı 4, 2005, ss.132-168. (Düzenleyici, Yönetici)
  • “Türkiye’de ve Dünya’da Terör; Nedenleri, Çözüm Önerileri”,  Hukuki Perspektifler Dergisi. Sayı 5, 2005 ss. 44-84. (Düzenleyici, Yönetici)
  • “Ceza Muhakemesi Kanunu Neler Getiriyor”, (M. Kenan Tekdağ ile birlikte birinci yazar ),  Hukuki Perspektifler Dergisi Sy.3, 2005, ss.48-62.
  • “Yeni Bankacılık Kanununda Suçlar ve Yaptırımlar”,  Hukuki Perspektifler Dergisi, Aralık 2005, Sy. 5, ss..166-191.
  • “5411 Sayılı Kanunda Öngörülen Kabahatler”, (Selman Dursun ile birlikte), Hukuki Perspektifler Dergisi, Sy. 5, Aralık 2005, ss. 192-200.
  • “Yeni Türk Ceza Kanununda Cinsellikle İlgili Suçlar”, Ankara Barosu Hukuk Kurultayı, 2006, C.III, 2. Baskı, Ankara 2006, ISBN 975-6037-62-8, ss.255-268.
  • “Türk Ceza Kanununda Öngörülen Mazeret Sebeplerine İlişkin Soru ve Cevaplar”, Yeni Türk Ceza Kanununun Uygulanmasında Sorular ve Cevaplar,  Hukuki Perspektifler Dergisi, Sy. 6, Mayıs 2006, ss.227-237.
  • “TCK, CMK ve Kabahatler Kanunundaki Son Değişiklikler Ne Getiriyor?” , (Selman Dursun ile birlikte birinci yazar), Hukuki Perspektifler Dergisi, Sy. 9, Aralık 2006, ss. 203-218.
  • “Yeni Türk Ceza Kanununda Suç ve Yaptırım Sistemi Kolluk Görevleri açısından TCK-CMK Semineri ve 5681 Sayılı Kanunla Değişen Polis Vazife Salahiyet Kanunu”, Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2007, ss. 43-52.
  • “Die Konstitutionalisierung des türkischen Straf-und Strafprozessrechts im Prozess der Anpassung an die Europäische Union“, Annales de la Faculté de Droit d'Istanbul, Vol:43,  No: 60, ss. 10-22, 2011.
  • Ceza Muhakemesi Kanunu Neler Getiriyor?, Dünyada ve Türkiye’de Ceza Hukuku Reformları Kongresi (26 Mayıs – 4 Haziran 2010), C:I, İstanbul, Ocak 2013, ss. 2041-2066.
  • Hatalı Tıbbi Müdahaleden Kaynaklanan Sorumluluk (Melikşah Yasin, Zekeriya Kürşat ile birlikte), Hastane yönetimi, Nobel Tıp Kitabevleri, ed.: Haydar Sur, Tuncay Palteki, ss.1017-1034.
  • Adem Sözüer, “Türk Ceza Kanununda Çocuklara Karşı İşlenen Cinsel Suçlar ve İspat”, in İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi 23 Nisan Özel Yayını, ss. 56-75, 2021.
  • Adem Sözüer, “Olağanüstü Halde KHK’lar Kapsamında Gerçekleştirilen İhraçlar ve Bu Bağlamda Ceza Mahkemelerinin Beraat Kararlarının İhraç Uygulamalarına Etkileri”, in Anayasa Mahkemesi Kararları Işığında Hak ve Özgürlüklerin Sınırlandırılması Rejimleri Sempozyumu, Ed. İzzet Özgenç, Ankara, Seçkin, 2022.
  • Adem Sözüer, Yiğit Yeniyetişme, “Cumhuriyetin 100. Yılında Kanunilik İlkesi Bağlamında İdarenin Düzenleyici İşlemleriyle Suç ve Ceza Hukuku Yaptırımı Öngörme Yasağı”, in Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi, 2023/2 (Cumhuriyetin 100. Yılı Özel Sayısı), 2023.
  • “Yasama Dokunulmazlığının İstisnasını Oluşturan Suçların Belirlenmesi Bağlamında Anayasa Mahkemesince Verilen İhlal Kararlarının Yerine Getirilmemesi Sorunu”, Ceza Hukuku ve Kriminoloji Dergisi, Aralık 2023.

Çeviriler

  • Jescheck, Hans Heinrich; “Rechtsvergeichende Bemerkung Zum Entwurf Des Allgemeinen Teils Eines Neuen Türkischen Strafgesetzbuch von 1989”, Türk Ceza Kanunu İçin Müzakereler, Konya 1998.
  • Kühne, Hans Heiner, Der Rechtsstaat Und Seine Implementierung in Der Modernen Türkei Am Beispiel Des Bankengesetzes, in: Europäische Zeitschrift Für Wirtschaftsrecht, Euzw 3/2005, Seite 75 – 78; Hukuk Devleti İlkesi Bankalar Kanununu Bağlamında Türkiye Uygulamaları, Hukuki Perspektifler Dergisi Sy. 3. ss.239–242, 2005
  • Silvia Tellenbach, Zur internationalen Zusammenarbeit bei Strafrechtsreformen am Beispiel der Türkei, Dünyada ve Türkiye’de Ceza Hukuku Reformları Kongresi, 26 Mayıs – 4 Haziran 2010

Sözlü Bildiriler

  • 7. Ulusal Adli Tıp Günleri, Antalya Adalet Bakanlığı-Adli Tıp Kurumu, 1-5 Kasım 1993, Antalya.
  • “Ceza Hukuku Sorumluluğu Bakımından Yaş Küçüklüğü”, Türkiye’de Adli Psikiyatri Kuralları ve Uygulamaları: Adli Psikiyatri Günleri, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Adli Psikiyatri Eğitim ve Araştırma Birimi, 14-15 Şubat 1994, İstanbul.
  • “Ceza Hukukunda Hekimin Sorumluluğu”; Hasta Hakları- 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, 25 Mayıs 1995, Edirne.
  • “Suç Kolluğunun Haber Almada Özel Kişiler veya Gizli Soruşturmacı Kullanmasına İlişkin Sorunlar”; Kültür Varlıklarının Korunması ve Organize Suçlulukla Mücadele Sempozyumu, 9-14 Ekim 1995, Bergama.
  • “Ceza Muhakemesinde İnsan Hakları ve İspat”; Muhakeme Hukukunda İnsan Hakları Kolokyumu, 10 Mayıs 1996, İzmir.
  • Adalet Sisteminin Etkinliği ve Yargının Sorunları Sempozyumu; Avrasya Bir Vakfı, Türk Telekom Konuk Evi, 24 Şubat 2001, Ataköy.
  •  “Yolsuzluk ve Kara parayla Mücadelede Türkiye’nin Durumu”; İstanbul Barosu, 24 Şubat 2001, İstanbul.
  • “İnternet Ortamında Düşünce Özgürlüğü ve Sınırları”; İnternet Ortamında Ceza Sorumluluğu Konulu Toplantı, İ.Ü. Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2 Mayıs 2002, İstanbul.
  • “Suç Politikası İlkeleri Açısından T.C.K Tasarısı”; Türk Ceza Hukukunun Reformu Bağlamında TCK Tasarısı Paneli, Kayseri Barosu, 23 Ocak 2003, Kayseri.
  • “Radyo ve Televizyon Yayıncılığı”; İletişim Şurası Devlet Bakanlığı, Bilkent Oteli, 20-21 Şubat 2003, Ankara.
  • “TCK Reformu Bağlamında T.C.K Tasarısı”; Hukuk Sorunlarını Araştırma Platformu, Dorint Hotel Taksim, 13 Haziran 2003, İstanbul. (Tebliğ, Düzenleme Yönetici).
  • “Mukayeseli Hukuk Günleri” Bahçeşehir Üni. Hukuk Fak- Goethe Enstitüsü, 16 Haziran 2003, İstanbul.
  • “Kadının İnsan Hakları ve Türk Ceza Kanunu”; Panel, Yeni Çözümler Vakfı, Lion Hotel, 3 Kasım 2003.
  • “Türk Ceza Kanunu Tasarısı Genel Değerlendirme”; Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi-Türk Hukukçu Kadınlar Derneği, Galatasaray Üniversitesi, 17 Aralık 2003, İstanbul.
  • “Suç Politikası İlkeleri Açısından TCK Tasarısı”; Türk Ceza Hukuku Reformu Bağlamında Türk Ceza Kanunu Paneli, Aydın Barosu, Ticaret Odası Toplantı Salonu, 20 Şubat 2004.
  • “Kadınlar Türk Ceza Kanunu Tasarısında Neyi, Niçin, Nasıl ve Neden Değiştirmek İstiyor”; 2000’li Yıllarda Türkiye’de Kadın ve İnsan Hakları Konu Panel, Ka-Der ve Eyilik Vakfı, Eyilik Vakfı Kültür Merkezi, 9 Mart 2004, Antalya.
  • “Toplumsal Değişim Sürecinde Türk Ceza Kanunu Reformu”; Panel, Kastamonu Barosu, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi, 17 Nisan 2004.
  • “TCK Tasarısında Cinsel Dokunulmazlık Değeri”; Türkiye’de Cinsel Kimlik Ve Yönelimleri Anlamak, Sempozyum, Lambda İstanbul ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, 30 Nisan 2004.
  • “TCK Tasarısı Genel Hükümler”; Türk Ceza Kanunu Tasarısı Değerlendirme Yuvarlak Masa Toplantısı, T.C.Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Hukuki Araştırmalar Derneği, Friedrich Naumann Vakfı, Liberal Gençlik Derneği, 13 Mayıs 2004, Ankara.
  • “Türk Ceza Kanununda Adli Tıp’la İlgili Değişikliklerin Değerlendirilmesi”; VI. Adli Bilimler Kongresi, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi, 29 Mayıs 2004.
  • “Toplumsal Değişim Süresinde TCK Reformu”; Panel, Malatya Barosu, Belediye Konferans Salonu, 26 Haziran 2004, Malatya.
  • Uluslararası Deneyimlerin Işığında Kişi Hak ve Özgürlükleri; Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, 11 Eylül 2004, İstanbul.
  •  11.Ulusal Adli Tıp Günleri, Panelist Olarak Katılım, Adli Tıp Kurumu, 29 Eylül-3 Ekim 2004, Antalya.
  • “TCK Tasarısında Yaptırımlar”; Trabzon Barosu, 19.06.2004, Trabzon.
  • “Ceza Sorumluluğunun Temel İlkeleri” Suç Politikasının Temel İlkeleri; Değişim Sürecinde Türk Ceza Kanunu Reformu Paneli, Kahramanmaraş Barosu, 24.04.2004, Kahramanmaraş.
  • “Suç ve Yaptırım Teorisi”;  Yeni Türk Ceza Kanunu Semineri, Antalya Barosu, 20-21 Kasım 2004, Antalya.
  • “Ceza Sorumluluğunun Şahsiliği, Kast ve Taksir, (Birinci Tebliğ), Güvenlik Tedbirleri Dava ve Cezanın Düşmesi; (İkinci Tebliğ), İstanbul Barosu, Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi, 11-12 Aralık 2004, İstanbul.
  • “Ceza Sorumluluğunun Şahsiliği, Kast ve Taksir, (Birinci Tebliğ), Güvenlik Tedbirleri Dava ve Cezanın Düşmesi; (İkinci Tebliğ), İstanbul Barosu, Yeditepe Üniversitesi, 18-19 Aralık 2004, İstanbul.
  • “ Yeni Türk Ceza Kanunu”; Hatay Barosu, 24-25 Aralık 2004, Hatay.
  •  “Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu”; Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu Paneli, Hukuki Perspektifler Dergisi- İstanbul Kültür Üniversitesi İstanbul Barosu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, 7 Ocak 2005, İstanbul.
  • “Ceza Sorumluluğunun Esasları, Suçun Özel Görünüş Biçimleri”; Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı”, Adalet Bakanlığı 3-9 Ocak 2005, Ankara.
  •  “Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu”, 7 Ocak 2005,Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu Paneli, HPD- İstanbul Kültür Üniversitesi- İstanbul Barosu.
  • “Yeni Türk Ceza Kanunu”; Denizli Barosu, 8-9 Ocak 2005, Denizli.
  • “Cezalar Güvenlik Tedbirleri”;Yeni Türk Ceza Kanunu Bilgilendirme Semineri, Aydın Barosu, Anemon Otel, 15-16 Ocak 2005, Aydın.
  • “Yeni Türk Ceza Kanununda Suç ve Yaptırım Teorisi”; Türk Ceza Kanunu, Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Kanunu Paneli, Mersin Barosu, Taksim International Hotels, 4-5-6 Şubat 2005, Mersin.
  • “Mukayeseli Ceza Kanunu Değişikliği”; Açık Oturumu, Konya Barosu, Bera Otel , 27-5-6 Şubat 2005, Konya. 
  • “Ceza Sorumluluğunun Esasları”; Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu Paneli, 26-27 Mart 2005, Bursa Barosu.
  • “Yeni Türk Ceza Kanununun Genel Hükümleri ve Yansımaları”; Panel, Yargıtay, Yargıtay Konferans Salonu, 10-11 Şubat 2005, Ankara.
  • “Temel İlkeler, Kast, Taksir”; Yeni TCK Paneli Semineri; Trabzon Barosu 19 Şubat 2005, Trabzon.
  • “Genel Hükümler”; (Birinci Tebliğ), “Yeni Ceza Muhakemesi Kanununa Bakış” (İkinci Tebliğ); Yeni Türk Ceza Kanunu Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu Sempozyumu, Türkiye Barolar Birliği-Gaziantep Barosu, Gaziantep Üniversitesi İnşaat Fakültesi Konferans Salonu, 26-27 Şubat 2005, Gaziantep.
  • “Suçta ve Cezada Kanunilik ve Kusur İlkesi”; Yeni Türk Ceza Kanunu Bilgilendirme Semineri; Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı- Sivas Barosu, 5-6 Mart 2005.
  • “Çocuk, Kadınlar ve Yeni Türk Ceza Kanunu’nun Getirdikleri”; I.Ulusal Kadın Ruh Sağlığı Kongresi, Ankara Üniversitesi-Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği, 6-8 Mart 2005, Hilton Convention Center, İstanbul.
  • “Temel İlkeler ve Suç Teorisi”; Türk Ceza Kanunu Ceza Muhakemesi Kanunu, Malatya Barosu, Belediye Konferans Solonu, 8 Nisan 2005, Malatya.
  • “Yeni Türk Ceza Kanunu ve Doğum Hekimi”; 10.Ulusal Perinatoloji Kongresi & International Worshop on Multiple Pregnancy, Türk Perinatoloji Derneği, 10-13 Nisan 2005, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi, İstanbul.
  • “Hekimin Cezai Sorumluluğu”; Yeni TCK Ve Hekimlikte Yeni Dönem Paneli, Hekim Hakları Derneği, Şişli Etfal Hastanesi, 14 Nisan 2005, İstanbul.
  • “Engelli İstismarı, TCK ve CMK Karşısında Engelli”; 3. Bin Yılda Engelli Hakları, İstanbul Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi-İstanbul Barosu, İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu, 15 Nisan 2005, İstanbul.
  • “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar”; Kadın Hak ve Özgürlükleri Açısından Yeni TCK’nin Getirdikleri Paneli, İstanbul Barosu-Türk Kadınlar Birliği Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, , 22 Nisan 2005, İstanbul.
  • “Genel Hükümler”; Yeni Türk Ceza Kanunu Toplantısı, Bartın Barosu, 30 Nisan 2005 Bartın.
  • “Çocuk Cinsel İstismarına Hukuki Bakış”; Sokakta Çalıştırılan ve Yaşayan Çocuklar (4), Kırıkkale Üniversitesi, 17 Mayıs 2005 Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü Besyo, Kırıkkale.
  • “Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu ve Getirdikleri”; Rize Barosu, Dedeman Otel, 11-12 Haziran 2005, Rize. (Tebliğ, Yönetici)
  • “Yeni TCK Neler Getiriyor”; Yeni TCK ve CMK’ nın Yürürlüğe Girmesi Türkiye’yi Nasıl Etkileyecek Konulu Kolokyum, Adalet Bakanlığı-Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Kültür Üniversitesi, İKÜ Prof. Dr. Önder Öztunalı Konferans Salonu, 17 Haziran 2005, İstanbul.
  • “Yeni TCK, İfade ve Basın Özgürlüğü”; Konferans, Çorum Barosu ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti, Turgut Özal Kültür Salonu, 10 Temmuz 2005, Çorum.
  • “Tıbbi Müdahalelerden Doğan Sorumluluk”; Yeni TCK ve Mesleğimize Yansımaları Paneli, Türk Oftalmoloji Derneği, Dedeman Oteli, 20 Ekim 2005, İstanbul.
  • “Yeni TCK ve Hekimin Cezai Sorumluluğu”; Estetik Plastik Cerrahide Mediko-Legal Sorunlar ve Yeni Türk Ceza Kanunu, Türk Plastik Rekonstrüktif Derneği ve Estetik Cerrahi ve Estetik Plastik Cerrahi Derneği, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu, 25 Kasım 2005, İstanbul.
  • “Ceza Sorumluluğunun Esasları”; Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu Paneli, 26-27 Mart 2005, Bursa Barosu.
  • “Tıbbi Uygulama Hataları ve Bilirkişilik”; Panel, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 5 Aralık 2005, İstanbul.
  •  “Tıbbi Uygulama Hataları ve Bilirkişilik”; Panel, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, 6 Aralık 2005.
  • “Yeni Türk Ceza Kanunlarına İlişkin Uygulamanın Değerlendirilmesi”; Adana Barosu, 16-17 Aralık 2005, Sürmeli Oteli, Adana.
  • “Ceza Adaleti ve Kadın”; 2006 Hukuk Kurultayı, Ankara Barosu, 5 Ocak 2006, Ankara.
  • Yeni TCK ve KBB Uygulamaları Sempozyum, Hilton Convention Center, 23 Şubat 2006, İstanbul.
  • “Kadından Çocuğa Yönelik şiddet”, ‘‘II. Ulusal Kadın Ruh Sağlığı Kongresi’’ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ve Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği, Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi, 8-11 Mart 2006, İstanbul.
  • “5237 sayılı Türk Ceza Kanunda Adli Tıp İle İlgili Düzenlemeler”; 13. Ulusal Adli Tıp Günleri, 8-12 Kasım 2006, Antalya.
  • “Türk Ceza Kanunda Hekimlerin Ceza Sorumluluğu ile İlgili Düzenlemeler”; 32. Ulusal Hematoloji Kongresi ve 1. Balkan Hematoloji Günleri, 8-12 Kasım 2006, Kervansaray Otel, Antalya.
  • Terörle Mücadele Eğitim Semineri; adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı, 23-30 Kasım 2006, Ankara.
  • “Ceza Hukuku Açısından Çocuk Hekiminin Sorumlulukları”; 43.Pediatri Kongresi, 16-20 Mayıs 2007, Bodrum.
  • “Aile ve Gençlik”; Uluslar arası Gençlik Suçları Sempozyumu, Genç Gönüllüler Derneği, Kağıthane Belediyesi Sadabat Kültür Merkezi, 3-4 Şubat 2007, İstanbul.
  • “Yeni Gelişmeler Işığında Özgürlük ve Güvenlik”; İstanbul Barosu 129. kuruluş yılı ve avukatlar günü kutlama etkinlikleri, İstanbul Üniversitesi doktora salonu, 4-7 Nisan 2007, İstanbul.
  •  “İnternet Süjelerinin Ceza Sorumluluğu”, Türkiye 4. Bilişim Hukuku Sempozyumu, İ.Ü. Ceza hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, İ.Ü. Merkez Bina Doktora Salonu, 1-2 Kasım 2007, İstanbul.
  • “İnternet ve Medya”; internet günleri, İnternet Medyası derneği,13 Nisan 2007, İstanbul.
  • “Kişi Hak ve Özgürlüklerinin Örgütlü Suçlara Karşı Korunması Bakımından Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununun Getirdiği Yenilikler”; insan hakları reformlarının uygulanması uluslararası sempozyumu, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı- Avrupa Konseyi, 30-31 Mayıs 2007, Ankara.
  • “Çocuk Adalet Sisteminde Alternatif Tedbirler”; Türkiye’de çocuklar için iyi yönetişim koruma ve adalete doğru projesi, UNİCEF- Adalet Bakanlığı, 8-9 Haziran 2007, Ankara.
  • “Bankacılık Suçlarının İşlenmesiyle Ortaya Çıkan Kamusal Zararın Giderilmesine Yönelik uygulamaların Hukuk Devleti İlkesi Açısından Değerlendirilmesi”; bankacılık suçları paneli, İstanbul Barosu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu, İstanbul Barosu Konferans Salonu, 24 Haziran 2007, İstanbul.
  • “Kolluğun İdari Görevleri Bağlamında Kişisel Verileri Toplama Yetkisi”; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı Polise Görev, yetki ve Sorumluluk Veren Mevzuat Uygulamalarına İlişkin Eğitim Projesi (MUYEP) 23-27 Ekim 2007, Antalya.
  • “Terörle Mücadele Kanunu”; Adalet Bakanlığı Eğitim daire Başkanlığı Bölgesel Değerlendirme Toplantıları, 22- 23 Kasım 2007, Erzurum.
  • “Terörle Mücadele Kanunu”; Adalet Bakanlığı Eğitim daire Başkanlığı Bölgesel Değerlendirme Toplantıları, 29-30 Kasım 2007 Van.
  • Türk Ceza Hukuku Reformu Bağlamında Adli Bilimler Alanında Bilirkişilik Sempozyumu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Gazi Üniversitesi, 6 Nisan 2009.
  • “Çocuk hukuku sorunları” konulu panel, 4 Mayıs 2009.
  • Prof. Dr. Reha Poroy, Prof. Dr. Hayri Domaniç, prof. Dr. Oğuz İmregün, Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Prof. Dr. Erdoğan Moroğlu, Prof. Dr. Ersin Çamoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Ülgen’e saygı günü çerçevesinde ticaret Hukuku Günleri, 2009 Kasın, 2009 aralık, 2010 ocak ve 2010 Mayıs.
  •  Prof. Dr. Bülent Tanör’ün anısına düzenlenen “Türkiye’nin Anayasa Gündemi” konulu uluslararası sempozyum, 8-9 Mayıs 2009.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim dalı ve Ceza ve Ceza muhakemesi Hukuku Anabilim Dalının ortaklaşa düzenlediği “Çek Hukukunda Güncel Gelişmeler ve Sorunlar” Sempozyumu, 14 Mayıs 2009.
  •  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi ile ortak gerçekleştirilen “Türk-Alman Mukayeseli Ceza Hukuku Günleri” Sempozyumu, 1-2 Haziran 2009.
  • Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’ ye Armağan vesilesiyle “Hukukun Evrenselliği İlkesi” konulu panel., 11 Haziran 2009.
  • Suç Mağdurlarına Yardım Hakkında Kanun Tasarısı Değerlendirme Paneli, 22-23 Ocak 2010.
  •  “Hekimler İçin İnteraktif Hukuk” konulu toplantı, 13 Şubat 2010.
  • ”Özel Hayatın Gizliliği ve Haberleşme Özgürlüğü” konulu konferans, Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 3 Mart 2010, Ankara.
  • Kadına yönelik şiddet bağlamında ” Töre Saikiyle Öldürme Suçunun” hukuki ve toplumsal yönlerinin tartışılacağı panel, 8 Mart 2010.
  •  “İnteraktif Hukuk Oturumu,” 10 Nisan 2010, Şanlıurfa.
  •  “Suç Mağduru ve Suça Sürüklenen Çocuklar” konulu panel,” İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Prof. Dr. Öztekin TOSUN adına düzenlenen saygı günü, 22 Nisan 2010, İstanbul.
  •  “Ceza Hukuku ve İşkence” konulu toplantı, Özel Alman Lisesi, 23 Nisan 2010, İstanbul.
  •  “Cinsel Suç Kavramı ve Delillendirme” isimli Sempozyumu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 29-30 Nisan 2010, İstanbul.
  •  “ILSA 9. Geleneksel AB Günleri” isimli panel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 10 Mayıs 2010, İstanbul.
  •  “Ceza Muhakemesinde Koruma Tedbirleri Alanında Yeni Gelişmeler ve Savcılığın Rolü” adlı uluslararası Sempozyum, Yaşar Üniversitesi, 14 Mayıs 2010, İzmir.
  •  11. Ağrı Kongresi, 20-23 Mayıs 2010, İstanbul.
  • 13-17 Eylül 2010, İstanbul Barosu ile ortaklaşa düzenlenen “Hukuka Felsefi ve Sosyolojik Bakışlar 5” konulu sempozyum, Hukuk Fakültesi-İ.Ü. İnsan Hakları Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, 6-7 Temmuz 2010,İstanbul.
  • “Türkiye’de ve Hollanda’da “Mudafiin Soruşturma ve Kovuşturma Aşamasındaki Yetkileri” konulu Uluslararası toplantı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi- Hollanda Genç Ceza Hukukçuları Derneği, 25 Eylül 2010, İstanbul.
  • Prof. Dr. Rono Serzon’ a sunulacak armağan vesilesi ile Medeni Hukuk alanında yapılan toplantı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 20 Ekim 2010.
  • Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar Hukuk Devleti Konferansları kapsamında Avukatlık Mesleği ile ilgili konferans, 12 Kasım 2010.
  • “Yargıda, Özel Sektörde, Siyasette, Avukatlıkta, Sanayi ve Ticaret Hayatında, Bürokraside Kariyer Günleri” kapsamında alanında uzman konukların yer aldıkları öğrencilere yönelik etkinlikler, 29 -30 Kasım 2010.
  • “Çocuk Haklarının Gerçekleştirilmesinde Devlet ve Sivil Toplumun” Rolü konulu panel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1 Aralık 2010, İstanbul.
  • Birinci Türkiye Çocuk Hakları Kongresi, 26 Şubat 2011. ( Oturum Başkanlığı ve Konuşmacı )
  • Slovenya Ljubljana Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Erasmus Programı kapsamında ders verilmesi, 3-6 Nisan 2011.
  • “Türkiye’de Sağlık Hukuku” konulu sempozyum, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi-Medical Tribune Türkiye, 9 Nisan 2011. (Oturum Başkanı ve Konuşmacı)
  • “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi” konulu Kolokyum, Gazi Üniversitesi Türk Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, 3 Mayıs 2011, Ankara.
  • Adli Tıp Uzmanları Derneği ile birlikte 8. Ulusal Adli Bilimler Sempozyumu.
  • “Sporda Şiddet ve Şikenin Önlenmesi” konulu bilgi şöleni, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 17 Kasım 2011, İstanbul.
  • “Kişi Hak ve Özgürlükleri Perspektifinden Yargı Reformunun Temel İlkeleri”, Adalet Bakanlığı ve Dünya Bankasının birlikte düzenlenen Yargı Reformu Sempozyumu, 2 Nisan 2012.
  • “Yazılı Basın, TV ve İnternet Yoluyla İşlenen Suçların İfade ve Basın Özgürlüğü Kapsamında Değerlendirilmesi”, Türkiye’de İnternet-Basın Özgürlüğü ve Sınırları, 1. Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi 13 Nisan 2012, Gaziantep.
  • Tarihsel Süreçte Türk Ceza Hukuku Reformu, 31 Mayıs- 1 Haziran 2013 8. Yılında Yeni Ceza Adalet Sistemi Sempozyumu, Yaşar Üniversitesi, İzmir, Türkiye.
  • 30 Ekim 2013, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “ Basın Hürriyeti ve BVasın Yoluyla İşlenen Suçlar” toplantısına konuşmacı olarak katılım, Ankara
  • 31 Ekim 2013, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İnsan Ticareti Suçu Çalıştayı’na katılım, Ankara
  • Çocukların Cinsel İstismarı Çalıştayı, Hukuki Boyutu İle Suçun Yasada Düzenleniş Biçimine Dair Sorunlar, 25-26 Kasım 2017.
  • Erzincan Barosu Meslek İçi Eğitim Semineri, 14. 09.2018.
  • CMK uygulamaları Meslek İçin Eğitim Semineri, Kastamonu Barosu, 14 Temmuz 2019, Kastamonu.
  •  11. Obstetrik ve Jinekolojik Ultrasonografi Kongresi, “Tıbbi Uygulama Hata Örnekleri ve Ceza Hukuku Açısından Yorumları” 25-27 Eylül 2020, Çevrimiçi.
  • Türk Ceza Hukuku Reformu Bağlamında Suça Sürüklenen Çocukların Sorumluluk Rejimi”, Çocuk Adalet Sisteminin Geleceği Sempozyumu, Türkiye Barolar Birliği, 23.04.2022.
  •  Adem Sözüer, Ali Kemal Yıldız, “Demokratik Hukuk Devletinde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukukunun Temel İlkeleri”, Yüz Yüze Hukuk Seminerleri, 11.03.2023.
  •  Adem Sözüer, Ömer Metehan Aynural, “Haber Verme ve Eleştiri Hakkı”, Yüz Yüze Hukuk Seminerleri, 18.03.2023.
  • “Hukuk Eğitim ve Öğretimi Akademik Kariyer, Hukuk Mesleklerine Giriş”, Yüz Yüze Hukuk Seminerleri, 25.03.2023.
  •  “Aşı Kararsızlığı ve Hukuk”, 45. Pediatri Günleri, Hilton İstanbul Maslak, 25-28 Nisan 2023.
  • Adem Sözüer, Begüm Tokgöz, “6284 Sayılı Kanun’da Öngörülen Tedbirler”, Yüz Yüze Hukuk Seminerleri, 26.03.2023.
  •  Anayasa Yargısının Yargısal Aktivizmi; İnsan Hakları, Adana Barosu, 08.12.2023.


Ulusal Toplantılar

  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerindeki Hukuk Fakülteleri dekanlar toplantısı, 15 Ağustos 2009.
  •  “Türkiye’de Hukuk Öğretiminin Sorunları Çalıştayı”, Erzurum Atatürk Üniversitesi, 10-11 Aralık 2009.
  • Yükseköğretim Lisans programlarının puan türleri ve ders ağırlıklarının tespitine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından oluşturulan “Çalışma Grubu Toplantısı”, 1-2 Temmuz 2009.
  • Avrupa Üniversiteler Birliği Değerlendirme grubu ile çalışma toplantısı.
  • İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen İstanbul Çocuk Koordinasyon projesi kapsamında düzenlenen çalıştaylar, Mart 2010.
  • Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü çalışma toplantısı, 3 Mart 2010.
  • Adli PSY-LUNDBECK GÜNEY PSY Okulunun toplantısı, 6 Mart 2011, Adana.
  • TBMM Kayıp Çocuklar Başta Olmak Üzere Çocukların Mağdur Olduğu Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantıları, 13 Nisan 2010.
  • TÜSİAD bilgi teknolojileri ve Telekomünikasyon çalışma grubuna toplantısı, 27 Nisan 2010.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde “Bilimsel Çalışma Grubuna” katılım, 1 Aralık 2011.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk, Kadın ve Aile Bireylerine Yönelik Şiddetin Önlenmesi hakkında kanunla ilgili toplantıya katılım, 03 Ocak 2012.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı “Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı hakkında çalışmalara katılım, 12 Ocak 2012.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı “Bilimsel Çalışma Grubu Çalıştay Sonuç Bildirgesi” toplantısına katılım, 23 Ocak 2012.
  • İstanbul Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği “Yeni Anayasa Çalştayı”, 4 Şubat 2012.
  • Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde “Türk Ceza İnfaz Sisteminin Değerlendirilmesi” konulu toplantıya katılım,08 Şubat 2012.
  • İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen “AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması” konulu çalıştaya katılım, 09 Şubat 2012.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadına Karşı Şiddet Konulu komisyon çalışmasına katılım, 01 Mart 2012.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve ELSA İstanbul kulubü ile ortaklaşa düzenlenen “Suça Sürüklenen Çocuklar ve Suç Mağduru Çocukları Koruma Modelleri konulu çalıştay düzenlenmesi, 7-8 Mart 2012.
  • Gün Avukatlık bürosu tarafından düzenlenen çalıştaya ev sahipliği yapılması, 28 Mart 2012.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi ve Toplumsal Hukukçular Kulübü tarafından Prof. Dr. Server Tanilli’ye saygı günü olarak akademi ve aydınlama konulu panel düzenlenmesi, 09 Nisan 2012.
  • İ.Ü. Hukuk Fakültesi olarak Fransız- Türk Borçlar Hukuku Reformları sempozyumu düzenlenmesi, 09 Nisan 2012.
  • 13. Ceza Hukuku Günleri (Düzenleme), Haziran 2018.
  • 14. Ceza Hukuku Günleri, İbrahim Dülger Anısına (Düzenleme), Haziran 2019.
  • 15. Ceza Hukuku Günleri, “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı, 31 Mayıs-1 Haziran 2020

YÖNETİLEN TEZLER:

DOKTORA PROGRAMI

Abdullah Batuhan Baytaz

Kanunilik İlkesi Bağlamında Ceza Ve Ceza Muhakemesi Hukukında Yorum

Ahmet Emrah Akyazan

"Karşılaştırmalı Hukukta Ve Türk Hukukuknda Terörizmin Finansmanına İlişkin Suçlar Ve Tedbirler"

Ayşe Aslıhan Erbaşı Çuhadar

Türkiye Örneği Işığında Uluslararası Hukukta Mülteciler

Barış Işık

Geçmişe Yürüme Yasağı Bağlamında Zamanaşımı

Buket Abanoz  Öztürk

Ceza Sorumluluğunu Kaldıran Veya Azaltan Nedenlerin Koşullarında Hata

Büşra Demiral Bakırman

"Şahsi Cezasızlık Sebepleri Ve Cezada İndirim Yapılmasını Gerektiren Şahsi Sebepler"

Elif Ergüne

Objektif Cezalandırılabilme Koşulları Bağlamında Türk Ceza Kanunu'nda Yer Alan Suçlar

Erdi Yetkin

Cezalandırılabilirliğin Öne Alınması Bağlamında Hazırlık Hareketlerinden Doğan Ceza Sorumluluğu

Erkan Sarıtaş

SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜTLENME SUÇLARI (TCK M.220-221)

Ezgi Cankurt

Tıbbi Müdahale Ve İnsan Üzerinde Deney Bağlamında İlgilinin Rızası

Feyzan Olgunsoy

Terörle Mücadelede İstihbarat Faaliyetlerinin Özgürlükler Rejimine Etkisi: Birleşik Krallık, Amerika Birleşikl Devletleri

Gülden Atilla Öztürk

Türk Ceza Kanunu'nda Müstehcenlik Suçu.05/04/2012

Hazal Algan Canseven

Ceza Muhakemesinde Kanun Yoluna Başvuru Hakkı

Kenan Evren Yaşar

"Ceza Hukukunda Olası Kast Ve Bilinçli Taksir"

Mehmet Oral

Temel Haklar Bağlamında Türk Ceza Kanununda Devlet Sırlarına Karşı Suçlar Ve Casusluk Suçları

Melik Kartal

Meşru Savunma Hukuki Esası Bağlamımda Gereklilik Ve Orantılılık

Meltem Dündar

İngiliz Ve Türk Ceza Muhakemesi Hukukunda Hukuka Aykırı Deliller. 28.06.2012

Muhammed Demirel

Suça İştirakte Bağlılık Kuralı

Muhammed Buhari Çetinkaya

Türk Ve Fransız Ceza Hukuku'nda Kanunun Hükmünü  Yerine Getirme

Murat Ceyhan

Ceza Hukukunda Netice

Murat Çakır

Ceza Muhakemesi Hukukunda Aleyhe Değiştirme Yasağı (Reformatıo In Peıus)

Neslihan Ateş Benek

"İnternet Süjelerinin Ceza Sorumluluğu Ve Tedbirler Bağlamında Sosyal Ağların Denetimi"

Özlem Dinçtürk Şenel

Türk Ceza Reformu Bağlamında Bilirkişilik

Pınar Çağlı

Aihm İçtihadı Çerçevesinde Yaşam Hakkı Kötü Muamele Yasağında İspat Rejimi

Rahime Erbaş

Türk Ceza Kanunu'nda Görünüşte İhmali Suçlarda Garantörlük

Selim Erdin

Anayasa Mahlemesi Bireysel Başvuru Kararlarının Ceza Yargılaması Etkisi Bağlamında Adil Yargılama Hukuku

Sedat Erdem Aydın

Hukuka Uygunluk Sebeplerinde Subjektif Unsur Sorunu

Semray Cüstan Şahin

Ceza Muhakemesi Hukukunda Tanık Koruma

Serdar Talas

Ceza Hukukunda Kusur İlkesi Bağlamında Nedeninde Serbest Hareket

Sertaç Işıka

Gönüllü  Vazgeçme

Şölen Çakıroğlu

Ceza Hukukunda Beklenebilirlik

Tuba Kelep Pekmez

Ceza Muhakemesinde Fiil

Tülay Kitapçıoğlu Yüksel

Özgü Suç

Veli Kafes

Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma

Yağız Yavuz

Suçun Nitelikli Unsurları

Yasemin Baba

Haksızlık İçeriğindeki Azlığın Cezalandırılma Üzerindeki Etkisi

Yusuf Emek

Terörizm Çerçevesinde Terçör Örgütü Kurma Ve Yönetme Suçu


YÜKSEK LİSANS

1

Abdurrahman B. Karahan

Şirket Yönetimi İçin Kayyım Tayini (Cmk M.133)

2

Ahmet Can Yazgı

6706 Sayılı Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu Çerçevesinde İadenin Edilemeyeceği Haller

3

Asena Tuğçe Özbay

Türk Ceza Konunda Öngörülen Hileli İflas Suçu

4

Aslı Ekin Yılmaz

Suçu Ve Suçluyu Övme Suçu

5

Baran Kızılırmak

Önleyici Amaçla Elde Edilen Verilerin Ceza Muhakemesinde Kullanılabilirliği

6

Belde Silahçıoğlu Moreno De Leija

Türk,İngiliz Ve Meksika Hukukunda Cinsel Suç Mağdurunun Korunması

7

Berrin Kaçar

Türk Ceza Hukukunda Karşılıksız Çek Suçu

8

Büşra Bodur

Haksız Arama Suçu

9

Büşra Demiral Bakırman

Sporda Şike Ve Teşvik Primi 17.11.2011

10

Büşra Doğan

"Ceza Hukuku Boyutuyla Avukatın Sır Saklama Yükümlülüğü"

11

Büşra Özçelik Rençber

Bilişim Sistemine Girme Suçu

12

Cafer Erdem Umudum

Denetimli Serbestlik Bağlamında Elektronik İzleme

13

Cansu Koç

Roma Statüsü Bağlamında İnsanlığa Karşı Suçlarda Devlet Politikası

14

Ebuzer Zengin

Cumhurbaşkanına Suikast Ve Fiili Saldırı Suçu

15

Elif Mendos Kuşkonmaz

Türk Ceza Kanunu Kapsamında Kişisel Verilerin Korunması

16

Engin Turhan

Türk Ve Alman Ceza Hukukunda Çocukların Cinsel İstismarı Suçu

17

Emına Karo

Bosna Hersek Ceza Hukukunda Ve Türk Ceza Hukukunda Soykırım Suçu

18

Erdi Yetkin

Türk Ceza Kanununda Hükümete Karşı Suç

19

Erkam Erdem

İşverenin İş Sağlığı Ve Güvenliği Yükümlülüklerini Yerine Getirmemesinden Kaynaklanan Cezai Sorumluluğu.02/002/2012

20

Ertuğrul Ünal

Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme(Tck M.85)

21

Esma Altındal

Töre Saikiyle Öldürme Suçu

22

Esra Dikmen

Manevi , Mali Ve Bağlantılı Haklara Tecavüz Suçları (Fsek 71/1-1)

23

Fatma Betül Şeker

Suça Sürüklenen Çocukların Muhakemesinde Soruşturma Evresi

24

Gizem Kübra Özen Aykutalp

Çocuk İstismarı Bağlanıda Müstehcenlik Ve Fuhuş Suçlarının Değerlendirilmesi

25

Gökhan Türkoğlu

Türk Ceza Kanunu'nda Yer Alan Gizliliğin İhlali Suçları: Tck M. 285/1-3

26

Gözde İbicioğlu

Türk Anayasalarında Yakalama Ve Tutuklamaya İlişkin Düzenlemeler

27

Havva Begüm Tokgöz

Uluslararası Hukuk Bağlamında Terörizmin Finansmansının Önlenmesi

28

Hiba Hadi Bakir Agha

Türk Ve Irak Ceza Kanunlarınında Cinsel Saldırı Suçu

29

İnci Ece Akyalçın

Suç Üstlenme Suçu"

30

İpek Altınsaban

Embriyon Üzerindeki Tıbbi Araştırmalar

31

İrem Erbuyurucu Mehmetoğlu

Türk Hukukunda Erteleme Ve Koşullu Salıverme Bağlamında Dolaylı Af Uygulamaları

32

Kazım Furkan Ağkuş

Ergin Yakın Akrabalar Arası Rızaya Dayalı Cinsel İlişkinin Cezalandırılmamasının  Nedenleri

33

Mahmut Kaplan

Karşılaştırmalı Hukukta Ve Türk Ceza Hukukunda Anonum Tanıklır. 23/06/2011

34

Mehmet Faruk Koçak

Taksirle Yaralama Suçu Çerçevesinde Hekimin Savunmacı Tıbbi Müdahaleden Doğan Cezai Sorumluluğu

35

Mehmet Utku Savari

Kadınlara Yönelik Şiddet Ve Ev İçi Şiddet İle Mücadelede İstanbul Sözleşmesini Ceza Muhakemesi Hukuku Düzenlemeleri

36

Melek Yaşar

6831 Sayılı Kanun Kapsamında Ormanların Ceza Hukuku Yoluyla Korunması

37

Melik Kartal

Kamu Davasının Açılmasında Cumhuriyet Savcısının Takdir Yetkisi

38

Melisa Aydın Yamakoğlu

Türk Ceza Kanunu'nda İnsan Ticareti Suçu.29/09/2011

39

Mert Ülgen

Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Ticareti Ve Yurt Dışına Çıkarılması Suçları (Ktvkk M. 67/2, 67/3, M. 68 )

40

Metehan Hepvar

Umut Hakkı Bağlamında Ömür Boyu Hürriyeti Bağlayıcı Cezalar

41

Muhammed Demirel

Milletlerarası Ceza Hukuku Bağlamında Konusu Suç Olan Emir

42

Muhammet Kahveci

Ceza Muhakemesi Hukuku'nda Mağdur Hakları

43

Muharrem Çelik

Bilgisayarda Arama Kopyalama Ve El Koyma (Cmk M.134)

44

Murat Çakır

Türk Ceza Hukukunda Rüşvet Suçu

45

Neslihan Can Yavuz

Kolluk Ve Adli Makamlar Tarafından İşlenen Kişisel Verilerin Korunması

46

Oğuzhan Demir

Türk Hukukunda Üye Olmayan Kişinin Suç Örgütüne Yardım Etme Suçu

47

Ömer Metehan Aynural

Soyut Tehlike Bağlamında Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu (Tck 179/3)

48

Özge Bozkurt

Türk Ceza Kanunu'nda Akıl Hastalarına İlişkin Sorumluluk Rejimi

49

Pınar Özcan

Avrupa Birliği Adalet Divanı Kararlarında Ne Bis İn İdem İlkesi

50

Rahime Erbaş

Sağlık Mesleği Mensuplarının Suçu Bildirme Yükümlülüğü

51

Rezzan İtişgen Dülger

Kişinin Kendini Suçlamaya Zorlanamaması İlkesi (Nemo Tenetur İlkesi). 05.07.2012

52

Roya Adıgozalova

Türk Ceza Hukukunda Ve Azerbaycan Ceza Hukukunda İnsan Ticareti Suçu

53

Sedat Erdem Aydın

Aihm Bağlamında Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Suçu

54

Selvet Kesmen Kayacan

Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu

55

Semih Oğuz Aydın

Adil Yargılanma Hakkı Bağlamında Anonim Tanık

56

Sertaç Işıka

Suç Politikasının Temel İlkeleri Bağlamında Cinsel Suçlar Ve Cinsel Suç Faillerine Uygulanan Yaptırımları 01.12.2011

57

Sümeyra Karınçu Karaağaç

Kişisel Verilerin Korunması Kanununda Düzenlenen Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmemesi Kabahati

58

Şölen Çakıroğlu

Güveni Kötüye Kullanma Suçu

59

Tuba Kelep Pekmez

Aihm İçtihatları Bağlamında Türk Ve Anglosakson Hukukunda Kolluğun Silah Kullanma Yetkisi.26/04/2012

60

Tuncay Sümbül

Anayasa Ve Türk Ceza Kanunu Bakımından Konut Dokunulmazlığının İhlali Suçu

61

Ubeydullah Turan

Ceza Hukukunda Hümanizm İlkesi Açısından Kastrasyon  Yaptırımı

62

Uğur Kantar

Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde Öldürme Suçuna İlişkin Olarak Dava Dosyalarının İncelenmesi

63

Yiğit Yeniyetişme

Suç Politikasının Ana İlkeleri Açısından Türkiye'de Ceza Hukuku Değişimleri

64

Ali Turab Akman

Türk İnfaz Hukukunda, Kapalı Cezaevlerinden Açık Cezaevlerine Geçişe İlişkin Düzenlemelerin Cezaların Özel Önleme Amacının Sağlanması Bağlamında Değerlendirilmesi

65

Ebru Duruşan

Türkiye'de Suça Sürüklenen Çocuklar Üzerine  Yapılan Çalışmaların Analizi: Sistematik Derleme

66

Hülya Seyidoğlu

Ergenlerde Alkol Kullanımı Ve Kural Dışı Davranış Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

67

İrem Ünal

Aile İçi Şiddet Mağduru Kadınların Şiddetle Başa Çıkma Ve Sürece İlişkin Deneyimleri

68

Senem Yazgülü Taşdemir

Hekimlere Yönelik Şiddetin Kriminolojik Açıdan İncelenmesi

69

Yağmur Altay

Türkiye'de Cinsel Suç Mağdurlarının Yardım Arama Deneyimleri Ve Destek Mekanizmalarına İlişkin Algıları